Hyppää pääsisältöön
Amusa Toimitus / 20.08.2021

G Livelab Tampere aloittaa koronapassikokeilun

Musiikkiklubi G Livelab Tampere aloittaa 18.8.2021 alkaen koronapassikokeilun syyskauden konserteissaan. Koronapassia kysytään lipuntarkastuksen yhteydessä, ja sen esittäminen on vapaaehtoista. Koronapassikokeilu toteutetaan yhteistyössä musiikkiklubin omistavan Muusikkojen liiton kanssa. Kokeilulla halutaan mahdollistaa kulttuuritapahtumien laajempi avaaminen ja antaa tukea koronapandemian runtelemalle kulttuurialalle.

Musiikkiklubi G Livelab Tampere aloittaa 18.8.2021 alkaen koronapassikokeilun syyskauden konserteissaan.

G Livelab Tampere. Kuva: Anna-Kaisa Noki-Helmanen

G Livelab teettää koronapassikokeilun aikana asiakaskyselyn, jossa kerätään palautetta koronapassin vaikutuksista asiakkaiden turvallisuuden tunteeseen ja haluun käydä konserteissa. Kokeilusta tehdään myös opinnäytetyö. Tutkimuksen tulokset toimitetaan edunvalvontajärjestöjen käyttöön tukemaan koronapassin käyttöönottoa laajemmin tapahtumissa.

Koronapassin voi näyttää G Livelabin lipuntarkastuksen yhteydessä tulosteena, valokuvana tai esimerkiksi käyttämällä Ranskan valtion kehittämää TousAntiCovid-sovellusta tai Marvinsextro-sovellusta. Myös muut valtiolliset sovellukset (mm. Viro, Hollanti, Tanska) hyväksytään. Käyttäjät löytävät todistuksen saadusta rokotteesta, sairastetusta koronataudista ja voimassa olevista koronatesteistä Omakanta-palvelusta. Omakantaan kirjaudutaan henkilökohtaisilla pankkitunnuksilla. Kokeilu ei kohdistu alaikäisiin lapsiin.

– Olemme tuottaneet pandemian aikana yli 200 konserttia. Näistä ei ole tietojemme mukaan tullut yhtäkään koronatartuntaa, altistustilanteita on ollut yksi. Ammattimaisesti järjestettyihin konsertteihin on poikkeusaikanakin turvallista osallistua, kun noudattaa annettuja ohjeita. Koronapassikokeilulla haluamme parantaa asiakkaidemme turvallisuuden tunnetta sekä luoda uusia käytäntöjä, joilla kulttuurialaa voidaan nykyistä laajemmin avata, kommentoi G Livelab Tampereen toimitusjohtaja Annamaija Saarela.

Yhtye Uniklubi esiintymässä musiikkiklubi G Livelab:lla Tammerkosken rannassa.

Uniklubi-yhtye. Kuva: Julia Röyttä

Kaksi vuotta sitten Tammerkosken rantaan avattu Muusikkojen liiton omistama musiikkiklubi G Livelab Tampere on palkittu maailman parhaana konserttisalina (*Mondo*DR 2020), Suomen parhaana klubina (*Musiikki & Median Industry Awards 2020) sekä mm. Tampereen kaupungin vuoden kulttuuriteko -palkinnolla (2021) ja esteettömyyspalkinnolla (2020).