Hyppää pääsisältöön
Amusa Toimitus / 14.06.2023

Finlayson Art Area avautuu yleisölle Tampereella

Ihminen, luonto ja tekoäly käyvät vuoropuhelua kesän näyttelyohjelmistossa. Laajassa kokonaisuudessa ovat mukana esimerkiksi Lauri Astala, Elina Brotherus, EGS, Kaj Franck ja Inari Krohn.

Kuvassa on nainen selin ruohopellolla ja etäisyydessä näkyy kaupunkirakennuksia.  Oikella on suuri antiikkisen näköinen, korkea kiviportti, jossa on useita pylväitä ja yläkaaret.

Elina Brotherus, Here today, gone tomorrow

 

Kesän yksi odotetuimmista kotimaisista taidetapahtumista, Finlayson Art Area, avaa yleisölle ovensa perjantaina 16.6. Esillä on monipuolinen kokonaisuus taiteen eri lajeja, mukana on valokuvataidetta, veistoksia, installaatioita, maalauksia, videoteoksia, taidegrafiikkaa ja katutaidetta.

Näyttelyissä pohditaan ihmisen ja luonnon sekä toisaalta luonnottomuuden suhdetta. Mukana on esimerkiksi Ilkka Virtasen ihmiseläinluurankoveistoksia, jotka ovat kuin tulevaisuuden luonnonhistoriallisen museon näyttelystä. Sami Lukkarisen ja Roope Mokan teokset tuovat eteemme tekoälyn luomat selfiet. Luonto kasvaa vanhaan Rautarappuun Hanna Oinosen viherinstallaation rönsyin ja ihminen kommunikoi maiseman kanssa ja kautta Elina Brotheruksen valokuvateoksissa.

Finlayson Art Area esittelee myös hienon kokoelman lasiteoksia: Kaj Franckin uniikit lasityöt edustavat suomalaisen lasimuotoilun kultakauden menestystä ja EGSin lasiteokset hurmaavat graffitigenren tyyliin sopivilla vapailla muodoilla ja väreillä.

Kaikkiin näyttelyihin ja oheistapahtumiin on tuttuun tapaan vapaa pääsy.

FAA23-taiteilijat:

Lauri Astala
EGS

Elina Brotherus
Canal Cheong Jagerroos
Inari Krohn
Virve Lilja
Sami Lukkarinen
Tiina Elina Nurminen
Hanna Oinonen
Minna Suoniemi
Ilkka Virtanen
Kaj Franck
Työryhmä Sami Lukkarinen ja Roope Mokka

Katumaalausalue – Vanhan tehtaan ympärillä ja Finlaysonin myymälän edessä. Suunnittelijat: EGS, Eine Lepistö, Rakettiryhmä 10 000, Katja Villemonteix.

ALDA – islantilainen tanssiesitys tullaan näkemään Finlayson Art Areassa 10.8.–13.8. ja 16.8.–20.8.