Hyppää pääsisältöön
Amusa Toimitus / 30.05.2023

Finlandia-palkitusta kirjasta elokuva - katso traileri

Valoa valoa valoa on ohjaaja Inari Niemen ja käsikirjoittaja Juuli Niemen uusi kotimainen draamaelokuva. Se perustuu kirjailija Vilja-Tuulia Huotarisen samannimiseen romaaniin, joka voitti Finlandia Juniorin ilmestyessään vuonna 2011. Elokuvan pääosissa nähdään Anni Iikkanen ja Rebekka Baer. Iikkanen muistetaan Luuserit-sarjasta ja Baer Häräntappoase-TV-sarjasta.

 

Kuvassa on kaksi tyttöä laiturilla makaamassa ja katsomassa alas rantaveteen, joka on vihertävän sinistä.

Kuvassa on kaksi tyttöä laiturilla makaamassa ja katsomassa alas rantaveteen, joka on vihertävän sinistä. Taaemmalla on jalat pystyssä.

 

"Alkuun jännitti lähteä tekemään elokuvakäsikirjoitusta niin säkenöivän romaanin pohjalta kuin Valoa valoa valoa. Vähän yllättäen kirjoittaminen oli minulle kuitenkin pakoton ja luonteva prosessi. Kirjan ydin oli niin kirkas, että se kutsui luomaan uuden teoksen,” kertoo käsikirjoittaja Juuli Niemi.

 

 

Synopsis

Keväällä 1986 Tšernobylin ydinvoimalassa Neuvostoliitossa räjähtää ja hämäläiseen pikkukylään saapuu tyttö nimeltä Mimi, joka saa 15-vuotiaan Mariian elämän hetkeksi täyteen valoa. Kahdenkymmenen vuoden jälkeen, oman elämänsä kanssa umpikujaan ajautunut, aikuistunut Mariia tulee vierailulle lapsuudenkotiinsa ja palaa muistoissaan nuoruutensa kesään. Valoa, valoa, valoa on elokuva ensirakkaudesta, sen häikäisevästä valosta ja elämänpituiseksi venyneistä varjoista.

Valoa valoa valoa -elokuvan on ohjannut Inari Niemi ja käsikirjoittanut Juuli Niemi. Elokuvan keskeisissä rooleissa nähdään Rebekka Baer, Anni Iikkanen, Kanerva Paunio, Pirjo Lonka, Laura Birn ja Janne Reinikainen. Elokuvan tuottaa Oskari Huttu / Lucy Loves Drama ja sen levittää Nordisk Film.

Elokuva saa ensi-iltansa elokuvateattereissa kautta Suomen 13.10.2023