Hyppää pääsisältöön
Jouni Hakkarainen / 15.10.2019

Fingerpori-elokuva ensi-iltaan 16.10. – katso Jarlan ja työryhmän haastattelut

Fingerpori-sarjakuva on Suomessa suuri ilmiö. Itse asiassa niin suuri, että siitä on sarjakuvan lisäksi tehty teatteriversioita sekä nyt keskiviikkona ensi-iltaan tuleva elokuvakin. Jouni Hakkarainen haastatteli niin elokuvan työryhmää kuin ilmiön isää Pertti Jarlaakin.

Fingerporiin on jokaisella meistä jonkinlainen suhde. Valtaosa Hesaria lukiessaan varmasti ainakin vilkaisee, millainen sanaleikki tällä kertaa on tarjolla. Ja on vilkaissut jo 12 vuoden ajan.

Fingerporista on viime vuosina ehditty tehdä parikin teatteriversiota, mutta nyt luvassa on ensimmäinen kokopitkä elokuva. Ihan vain Fingerpori-nimellä esiintyvässä filmatisoinnissa näyttelee vieläpä kokonainen tukku Suomen pitkän linjan näyttelijöitä. Minä kysyin kaikilta heistä muun muassa omaa suosikki Fingerpori-juttua, suhdetta Jarlan sarjakuviin ja paljon, paljon muuta.

Ja näinhän minä Fingerpori-elokuvan itsekin.

Ennakko-odotuksissani pidin kulttisarjakuvan tuomista valkokankaalle ehkä lähinnä kömpelönä rahastusyrityksenä, mutta olihan elokuvassa muutakin. Fanit varmasti nauttivat useiden ikonisten strippien tuomisesta fyysiseen muotoon (esimerkiksi mahtava "Tulit juuri Mieleen"). Ummikot sen sijaan saavat nähdä kivan läpileikkauksen parhaista paloista.

Ei Fingerpori-elokuva tosin pelkästään vanhojen sarjakuvien ympärillä pyöri. Mukana on myös neljä episodimaista tarinaa, jotka syventävät Rivo-Riitan (Jenni Kokander) ja pormestari Homeliuksen (Kari Väänänen) kaltaisten kestosuosikkien taustaa.

Elokuvan ensi-ilta on keskiviikkona 16.10.2019. Alta löydät pressipäivänä tekemät haastatteluni.