Hyppää pääsisältöön
Amusa Toimitus / 01.09.2020

Fingerpori avaa Rauman teatterin syyskauden

Rauman teatterin syksyn ensimmäinen ensi-ilta on Pertti Jarlan sarjakuviin pohjautuva ja Petja Lähteen kirjoittama Fingerpori.

Kuvassa on Timo Julkunen Heimo Vesana, Mona Julkunen Rivo-Riittana ja Juha Kulmala Allan Kurmana baaritiskin äärellä.

Timo Julkunen Heimo Vesana, Mona Julkunen Rivo-Riittana ja Juha Kulmala Allan Kurmana. Kuva: Henna Junnila.

 

Fingerpori viihdyttää sarjakuvamuodossa päivittäin lukuisia suomalaisia. Näytelmänä Fingerporia on aiemmin esitetty muun muassa Naantalin Emma-teatterissa (2017) sekä Helsingin Kaupunginteatterissa (2019).

Näytelmän päähenkilönä nähdään Heimo Vesa (Timo Julkunen). Fingerporia uhkaa pakkoliitos Raumaan ja kaupunginjohtaja Homelius (Juha Kulmala) pestaa Heimon kuvaamaan videopäiväkirjan uniikin kaupungin arjesta. Tämän on tarkoitus vakuuttaa päättäjät siitä, että Fingerporin persoonallinen väestö ja omaleimainen kulttuuri ansaitsevat säilyttää itsenäisyytensä!

Rauman teatteriin näytelmän ohjaa Tero Heinämäki. Esitys marssittaa estradille jopa yli 70 eri hahmoa. Värikkääseen joukkoon kuuluu karismaattisia ja hurmaavia hahmoja kuten Rivo-Riitta (Mona Lehtola), Krapula-Päivi (Raisa Sorri), Asko Vilenius (Ninni Kekki), Allan Kurma (Kulmala) ja pahamaineinen Pahani Julmu (Lehtola).

Rauman teatterin taiteellinen johtaja Otto Kanerva on erityisen iloinen siitä, että koronan aiheuttamalta tauolta päästään palaamaan rytinällä juuri Fingerporin ensi-illan myötä.

- Pertti Jarlan mestarillinen sarjakuvajälki on mitä parasta lääkettä rajoitusten leimaaman ajan keskelle. Raikkaasti toteutettu versiomme on väliin fiksu ja oivaltava, mutta onneksi myös osaltaan mauton. Värikkyydessään se siis rikkoo varmasti raja-aidat murtaen karsinat. Tätä me nyt mielestäni tarvitsemme, Kanerva toteaa.

Fingerporin ensi-ilta Rauman teatterissa 5. syyskuuta.