Hyppää pääsisältöön
Amusa Toimitus / 27.05.2009

Yhden päivän juttu Hyvinkäällä - Uutta käsityöläisten tori

Kulttuuria, tapahtumia ja tekijöitä oli monipuolisesti esillä Hyvinkäällä helatorstaina jo kahdeksatta kertaa järjestetyssä Yhden päivän jutussa. Willatehtaan sisäpihalle oli järjestetty ensimmäistä kertaa käsityöläisten tori. Kulttuurisihteeri Tarja Blom oli iloinen osallistujista ja oli käyttänyt hyväkseen Amusa Kulttuuritoria hankkiessaan kädentaitajia tapahtumaan.

Hyvinkääläiset osasivat jo odottaa Yhden päivän juttua, joka järjestettiin nyt 21.5. eli helatorstaina. Katseltavaa, kuunneltavaa ja koettavaa oli eri puolella Hyvinkään keskustaa: kirjastolla, aukiolla, taidemuseolla, Willatehtaalla ja sen sisäpihalla, esiintymislavalla ja torilla. Lapset, nuoriso ja aikuiset oli huomioitu, sillä ohjelmasta löytyi Kengurumeinikiä ja Halvatun Papat sekä runsaasti paikallisia esiintyjiä.

Erilaiset paikalliset yhdistykset olivat esillä Mahdollisuuksien torilla. Taidemuseolla oli näyttelyiden lisäksi tarjolla musiikkiryhmien esityksiä. Willan tehdasympäristöön keskittyivät puolestaan näytelmäryhmät.

Amusa Kulttuuritorista hyötyä

Kuunsäteen Sanna Kulmala Tampereelta oli tullut myymään koruja Käsityöläisten torille, joka nyt järjestettiin ensimmäistä kertaa Yhden päivän jutussa. Hän oli saanut kutsun sähköpostitse ja tapahtuma oli vaikuttanut mielenkiintoiselta, joten hän päätti lähteä mukaan. Paikkakunta ja ihmiset olivat uusia, mutta kokemukset olivat heti erittäin myönteisiä. Ihmisten mielenkiinto ja positiivisuus yllättivät ja hän oli saanut uusia asiakkaita yli odotusten.

Sanna Kulmala piti vanhaa tehdasmiljöötä sopivana paikkana myyntitorille. Sama tunnelma oli muidenkin myyjien keskuudessa. Willatehtaan alue onkin vahva kehityskohde Hyvinkäällä ja siellä toimii jo tehdasmuseon lisäksi Valvillan tehdasmuseo, Karjala-Seuran museo, näyttelytila Villan Voimala sekä Willan näyttämö teattereiden tila, posliinimaalareiden tila jne.

Kulttuurisihteeri Tarja Blom, joka vastasi koko iltapäivän järjestelyistä, arveli päivän aikana yleisöä käyneen eri tapahtumissa yhteensä noin 3-4000 henkilöä. Tarja Blom kertoi Amusa Kulttuuritorin olleen hyvä kanava löytää sopivia palveluntarjoajia, joille ilmoittaa mahdollisuudesta osallistua torille. Paikalla oli 35 myyjää ja osanotto oli erinomainen, sillä vain kaksi kutsutuista ei saapunut paikalle. Ensimmäinen käsityöläisten tori saa varmasti jatkoa ja hänen mukaansa sitä voidaan laajentaa ensi vuodeksi.

Lue lisää:

Teksti: Marja Jähi-Salo / Amusa.fi

Näytä suurempi kartta

Kuva: Marja Jähi-Salo, Amusa.fi
Kuva: Kuunsäteen myyntipöytä ja Sanna Kulmala. Kuvaaja: Marja Jähi-Salo, Amusa.fi