Hyppää pääsisältöön
Amusa Toimitus / 30.07.2020

Vuoden 2020 Art Vehicles -taidebussin matkalla nähdään teoksia 13 taiteilijalta, neljästä maasta

Art Vehicles -matkat ovat elämyksellisiä taidebussimatkoja pohjoisen arktisiin taidekohteisiin ja tapahtumiin Pohjois-Suomen, -Ruotsin ja -Norjan sekä Luoteis-Venäjän alueella. Seuraava taidematka toteutuu 20-22.11.2020 Oulusta Luleå Art Biennial -taidetapahtumaan Ruotsiin. Matkan ajankohta on siirtynyt lokakuusta kuukaudella eteenpäin, biennaalin aikataulun muututtua.

Kuvassa on seinälle heijastettu taideteos, jossa on mustat ruutumaiset kuviot keskellä. Oikealla on kaksi henkilöä pöydän ääressä läppäreiden ääressä.

ALOES @ Inversia festival 2019, Murmansk, Russia. Kuva: Leevi Lehtinen.

 

Art Vehicles -matkaa varten järjestettiin kansainvälinen avoin haku taiteilijoille, jonka kautta saatiin yli 80 hakemusta ympäri maailmaa. Matkalle valittiin 13 taiteilijaa Suomesta, Ruotsista, Venäjältä ja Hollannista. Art Vehicles taiteilijat ja ryhmät ovat Staalplaat Soundsystem (Alankomaat), Maxim Iliukhin ja Boris Lesnoy (Venäjä), Mari Kretz (Ruotsi), ALOES (Alankomaat), Tessa Astre (Liminka), Minka Heino (Vihti), Simo Rouhiainen (Espoo), Alena Tereshko (Venäjä), Arttu Nieminen (Rovaniemi) sekä Kirsimaria Törönen (Mikkeli).

Ääni-, performanssi-, sana-, sarjakuva- ja installaatiotaidetta sekä audiovisuaalisia teoksia on esillä bussimatkalla, reitin varrella tehtävillä taidepysähdyksillä sekä Luleåssa järjestettävällä äänitaidekiertoajelulla.

Art Vehicles -matkan lipunmyynti avataan yleisölle elokuussa.

Hankkeen toteuttavat Kulttuuriyhdistys Kulttuuribingo ry ja Taiteilijajärjestö MUU ry yhteistyössä Taiteen edistämiskeskuksen kanssa. Muita kumppaneita ovat Suomen Tukholman-instituutti, Magneetti ry (Suomi), Northern Norwegian Art Centre NNKS (Norja), Art North (Ruotsi), Friday Milk (Venäjä), Piteå Performing Arts Biennial (Ruotsi) ja Luleå Art Biennial (Ruotsi).

Matkaa ovat tukeneet Pohjoismainen kulttuurirahasto ja Frame Contemporary Art Finland.