Hyppää pääsisältöön
Amusa Toimitus / 24.02.2009

Verkkopalvelu Amusa Kulttuuritori www.amusa.fi näyttää kulttuuripalvelut paikallisesti ja valtakunnallisesti

Kulttuurin harrastajien ja ammattilaisten uusi verkkopalvelu Amusa Kulttuuritori aloitti
toimintansa 24.2.2009.

Amusassa kulttuurin osaajat, esimerkiksi muusikot, tanssijat, käsintekijät, lausujat ja näyttelijät voivat esitellä itsensä ja tarjota palvelujaan sekä paikallisesti että valtakunnallisesti. Kulttuuripalvelut ovat haettavissa taidealakohtaisesti maakunnittain tai paikkakunnittain. Amusassa näkyvyys on näin paikallinen ja valtakunnallinen. Tavoitteena on, että Amusalla on tänä vuonna 15 000 kävijää kuukaudessa.

Amusa on ainoa verkkopalvelu, joka tarjoaa näkyvyyden kaikille kulttuuri- ja taidelajeille sekä tapahtumille paikallisesti ja valtakunnallisesti. – Suomessa ei ole olemassa vastaavaa palvelua. Haluamme edistää kulttuurin näkyvyyttä ja lisätä kulttuuripalvelujen käyttöä. Amusa tarjoaa myös maaseudun harrastajille valtakunnallisen näkyvyyden, Amusan toimitusjohtaja Marja Jähi-Salo toteaa.

Kunnat mukaan
Amusa tarjoaa mahdollisuuden kunnille, maakunnille ja yksittäisille yhdistyksille kulttuuri- ja menokalentereiden ylläpitoon Amusan palvelussa. Tämä merkitsee sitä, että Amusasta muodostuu myös tapahtumaportaali, jossa on yhtäaikaisesti näkyvillä tapahtumat, näyttelyt ja paikkakuntien kulttuuritarjonta. Pilottikuntia on jo mukana hakemassa tuntumaa. Ensimmäinen pilottikunta on Hyvinkää, jonka kulttuuritarjontaa on näkyvillä Amusassa. Jähi-Salo painottaa, että kun palvelu on kattava, siitä hyötyvät sekä kansalaiset että kunnat, joilla on mahdollisuus lisätä näkyvyyttään internetpalveluissaan.

Amusalla on mentorit
Amusa on luomassa mentori-järjestelmää, joka auttaa palvelujen kehittämisessä. Mentorit ovat eri alojen edustajia, ja tietävät, mikä heidän omalle taidealueelleen on tärkeätä. Tällä hetkellä mentoreita ovat Jussi Saksa, Jukka Rintala ja Ilona Korhonen. Mentoreiden videoidut lausunnot löytyvät osoitteesta: http://www.amusa.fi/fin/amusasta/amusan_mentorit/

Lisätiedot
Marja Jähi-Salo
Toimitusjohtaja
Amusa Kulttuuritori / Suomen Portaalit Oy
Puh. 0207 579 380
marja.jahi-salo@amusa.fi
www.amusa.fi

Videomateriaalia tapahtumasta

Marja Jähi-Salo
Marja Jähi-Salo on Amusan päätoimittaja ja Amusa Kulttuuritoria tuottavan Suomen Portaalit Oy:n toimitusjohtaja.

Jussi Saksa
Jussi Saksa on Pop & Jazz Konservatorion apulaisrehtori.

Sari-Leena Humppi
Sari-Leena Humppi on Amusan pilottikaupunkina toimineen Hyvinkään viestintäjohtaja.

Amusa Kulttuuritori - Ruutukaappaus