Hyppää pääsisältöön
Amusa Toimitus / 08.06.2020

Urkuyö & Aaria 2020 kesä-heinäkuun striimauksissa kuullaan Juhannusiltamia ja Händeliä

Urkuyön ja Aarian suurin osa konserteista siirtyy ensi kesään. Koko Urkuyö & Aaria 2020 -festivaalia ei kuitenkaan ole peruttu vaan tänä kesänä tarjotaan maksuttomia musiikkielämyksiä ruudun välityksellä.

Kuvassa on Urkuyö & Aaria 2020 juliste, jonka pohja on vaalea ja siinä on nimen ja ajan alla piirrettyjä heiniä.

 

Ensimmäisenä kutsutaan kaikki viettämään perinteisiä Juhannusiltamia kotisohvilta käsin juhannuksen aaton aattona eli torstaina 18.6. Sopraano Hedvig Paulig ja baritoni Henri Tikkanen tunnelmoivat yhdessä pianisti Erkki Korhosen kanssa tuttuja kesäisiä sävelmiä ja innostavat laulamaan yhdessä. Yhteistyössä Espoon kaupungin sosiaali- ja terveystoimen kanssa toteutettava lähetys striimataan myös espoolaisiin hoivakoteihin, asumisyksiköihin ja sairaalaan.

Heinäkuussa nautitaan Georg Friedrich Händelin luontoaiheisesta musiikista 5-vuotisjuhlavuottaan viettävän Espoon barokin kanssa. Espoon tuomiokirkosta lähetetään kotikatsomoihin satakielen, käen, kiurun sekä muiden pikkulintujen viserrystä torstaina 30.7. Konsertin solisteiksi on kutsuttu espoolainen sopraano Olga Heikkilä ja niin ikään Espoosta lähtöisin oleva urkuri Tomi Satomaa.

Linkit striimauksiin löytyvät Urkuyö & Aaria –kotisivuilta www.urkuyofestival.fi sekä Facebookista ennen konsertteja. Tallenteet ovat katsottavissa Urkuyö & Aarian Youtube-kanavalta ensiesitysten jälkeen. Elokuun striimattava konsertti julkistetaan myöhemmin.