Hyppää pääsisältöön
Amusa Toimitus / 17.07.2019

UIT Riihivuoren kesäteatterissa - Kaunis Veera oli menestys, Aavan meren tällä puolen ensi-iltaan 19.7.

UIT Riihivuoren kesäteatterissa - Kaunis Veera oli menestys, Aavan meren tällä puolen ensi-iltaan 19.7.

 

Uusi Iloinen Teatteri isännöi tänä kesänä Riihivuoren kesäteatteria Muuramessa. Juuri päättynyt musiikkikomedia Kaunis Veera ylitti katsojatavoitteensa ja sen näki kolmen viikon pituisen esityskautensa aikana yli 9000 teatterin ystävää.

 

Kuvassa ovat Jussi Lampi, Timo Rautiainen ja Puntti Valtonen puolivartalokuvassa ja limittäin rinteessä.  Heillä on tummat puvuntakit päällä ja valkoiset paidat sekä tummat solmiot.  Keskellä olevalla Timo Rautiaisella on rusetti.  Taustalla on sininen, kirkas taivas.

Jussi Lampi (vas.), Timo Rautiainen ja Puntti Valtonen.  Kuva: UIT

 

- Olemme todella iloisia että keskisuomalaiset sekä alueella lomailevat löysivät UIT:n uuden kesäteatterin ja upean Veeramme, ja katsojapalautteen mukaan ilo on ollut molemminpuolinen. Teosta kehuttiin erittäin ammattitaitoiseksi ja laadukkaaksi, ja olihan se hauskakin, kertoo teatterinjohtaja Timo Kärkkäinen.

- Tästä on hyvä jatkaa uuden teoksen kanssa. Aavan meren tällä puolen -musiikkinäytelmä jatkaakin Riihivuoren lavalla välittömästi Kauniin Veeran päätyttyä. Musiikkinäytelmässä kovat pitkän linjan tekijät Puntti Valtonen, Jussi Lampi ja Timo Rautiainen johdattelevat katsojan kaihon hilpeään historiaan, maalailee Kärkkäinen.

Nuorena kuollut Unto Mononen, Satumaan säveltäjä, toimii näytelmän kaikupohjana. Hänen teostensa ja elämänsä kautta tutkitaan kotimaisen kaihon historiaa Sibeliuksesta Sanniin ja Kalevalasta Kaihon karavaaniin.

Kaikki taiteilijat näyttelevät, laulavat ja soittavat esityksessä. Suomalainen mies ei tanssi - paitsi ehkä tässä näytelmässä.

Aavan meren tällä puolen Riihivuoren kesäteatterissa Muuramessa 17.-28.7.2019

Ensi-ilta 19.7.2019
Käsikirjoitus: Timo Kärkkäinen
Ohjaus: Mikko Rantaniva
Koreografia: Helinä Kareinen