Hyppää pääsisältöön
Amusa Toimitus / 18.11.2020

Turkulaiselta Linnateatterilta korona-aikaan sohvateatteria ja Tonight Show

Linnateatteri aloitti jo viime keväänä striimatun teatterin teon rajoitteiden astuttua voimaan. Sohvateatteri-konseptia ehdittiin hioa kolmen esityksen verran. Erityisesti lapsille suunnattu esitys Tatu ja Patu, syömään! keräsi huikeat katsojaluvut. Myytyjä lippuja esitykseen oli yli 4000 ja arvion mukaan ruutujen takana oli jopa 10 000 ihmistä. ”Melkoinen teattterikatsomo!”, iloitsee Linnateatterin taiteellinen johtaja Jussi Vahvaselkä.

Kuvassa ovat Linnateatterin kaksi miesnäyttelijää Tonight Showssa vaudikkaasti juoksemassa.

Tonight Show. Kuva: Linnateatteri

 

”Haluamme pitää esitystoimintaamme yllä tavalla tai toisella korona-ajan rajoitteista huolimatta. Se on meidän tehtävämme ja intohimomme. Tärkeää on myös elvyttää osaltamme kulttuurialan työtilannetta ja esitystoiminnan jatkuvuutta. Poikkeusaika on todella haastanut Linnateatterin toimintaa mutta olemme ottaneet haasteen vastaan.”, sanoo Linnateatterin toimitusjohtaja Markko Heinonen.

Asiakkaiden palaute oli positiivista ja uusia stream-esityksiä on toivottu pitkin kesää ja syksyä. Koska teattereiden katsomot voivat ottaa vastaan tänä syksynä vain puolet asiakkaista, Linnateatteri haluaa tuoda kulttuuria ja viihdettä koteihin sohvateatterin muodossa. ”Olemme pieni teatteri, jolla on mahdollisuus kuunnella asiakkaiden toiveita ja tehdä muutoksia ohjelmistoon tarpeen mukaan.”, sanoo Vahvaselkä.

Kevään kokemukset olivat rohkaisevia ja asiakkaiden toiveet innostivat kokeilemaan jotain uutta tänä syksynä. Linnateatteri Tonight Show jatkaa keväällä alkanutta striimausten sarjaa. Se on perinteisen talk shown, stand up -komedian, sketsiviihteen ja viihdyttävän hahmokavalkaadin nerokas sekoitus. Illan isäntänä toimii stand up -koomikko Mika Eirtovaara ja mukana menossa on myös komedian jättiläinen Tom Petäjä. Showssa nähdään vieraina mm. virtuaalitaikuri Joni Pakanen ja Irlannin Talent -kisan tuomarinakin toiminut koomikko Jason Byrne.

”Striimatun shown tekeminen on ollut pitkäaikainen haaveeni. Stand upin, sketsiviihteen ja hillittömän hahmokavalkaadin yhdistäminen ovat muhineet päässäni jo pitkään ja tuon mielelläni tämän ilottelun kotisohville.”, sanoo Eirtovaara.

Linnateatterin sohvateatteri-konsepti tekee kulttuurin nauttimisesta ja tuottamisesta turvallista poikkeusaikana. Sohvateatteri tarjoaa mahdollisuuden viettää joulunodotuksen juhlia yhdessä muiden kanssa turvavälejä vaalien. ”Kevään esityksissä aktiivinen chatti mahdollisti yhteisöllisyyden ja raikuvat emoji-aplodit täyttivät ruudun esityksen päätyttyä. Moni kertoi laittaneensa myös parempaa päälle ja pöydän koreaksi illan esitystä varten.”, muistelee Vahvaselkä ja toivottaa yleisön tervetulleeksi virtuaalisiin pikkujouluihin.

Linnateatteri Tonight Show nähdään perjantaina 27.11.

https://www.linnateatteri.fi/