Hyppää pääsisältöön
Amusa Toimitus / 11.02.2021

Teemu Roivaiselta julkaistu single Uusi alku - katso video

Teemu Roivainen on valmistellut pitkään uutta sooloalbumiaan, jolta viime vuoden aikana julkaistut ensimmäiset singlet En halunnut koskaan tietää ja Eedeniin ovat olleet suosittuja radiohittejä. Molemmat kappaleet ovat nousseet komeasti Radio Suomen soittolistan sijalle 1 sekä olleet myös suosittuja kappaleita paikallisradioissa eri puolella Suomea.

Kuvassa on valkoisen puutalon edessä lumisella pihalla Teemu Roivainen ja bändi. Pihalla on pahvilaatikoita ja niiden päällä on mm. vanha gramofoni.

Kuva: Mikko Suuronen

 

Keskiviikkona 10.2. julkaistu uutuuskappale Uusi alku videoineen ennakoi ensi syksynä julkaistavaa sooloalbumia. Levy koostuu Teemun omista kappaleista, jotka hän säveltää ja sanoittaa pitkäaikaisen työparinsa Leevi Laurin kanssa.

Uusi alku -kappale henkii uutta pop- ja rock-henkisempää ilmaisua banjoineen ja country-viuluineen. Kappaleessa country-maailma flirttaileekin paikallisen perinteen kanssa, mikä heijastelee Teemun uutta sävelmaailmaa, jossa ovat voimakkaasti mukana myös kansanperinteen juuret.

Teemun viimeaikaiset kappaleet ovat vieneet häntä yhä voimakkaammin kohti popimpaa ilmaisua  tangorupeaman jälkeen. En halunnut koskaan tietää sekä Eedeniin -kappaleissa esiintyvät samat musiikilliset ja sanoitukselliset teemat kuin nyt julkaistavassa Uusi alku -kappalessakin; joskus on lähdettävä, mutta loppu ei olekaan loppu vaan uusi alku ja mahdollisuus. Uusi sävelmaailma on tässä kaikessa voimakas tekijä.

 

 

 

Teemu tunnetaan vuoden 2014 Tangokuninkaana ja hän on tulkinnut viime vuosien aikana paljon viihde- ja iskelmämusiikkia. Teemu tuottaa ja levyttää kaikki kappaleet oman bändinsä kanssa, jonka kanssa yhteissoitto on hioutunut huippuunsa lähes 200 keikan vuositahdilla. Singlen ja levyn julkaisee Yume Records ja jakelee Playground Music. Singlen on masteroinut Svante Forsbäck. Videon on ohjannut, kuvannut ja editoinut Mikko W. Suuronen / Agalma Films.

Jukolan veljekset
Rummut ja perkussiot: Kevin Knouna
Basso: Joonas Almila
Kitara: Petri Hokkanen
Koskettimet: Niko Saloheimo
Viulu, Banjo: Antti Kokkola
Laulu, koskettimet, kitara: Teemu Roivainen
Äänitys ja miksaus: Ari-Pekka Laukkanen