Hyppää pääsisältöön
Amusa Toimitus / 22.11.2020

Sirpa Kähkönen jatkaa Suomen Kirjailijaliiton puheenjohtajana

Kirjailija Sirpa Kähkönen on valittu Suomen Kirjailijaliiton puheenjohtajaksi uudelle kolmivuotiskaudelle 2021–2023. Liitto valitsi Kähkösen puheenjohtajakseen etäkokouksena järjestetyssä syyskokouksessa lauantaina 21.11.2020.

 

Kuvassa on Sirpa Kähönen duffelitakki päällä ja hänellä on vaalea huivi kaulalla. Taustalla on kellertävä vanha rakennus ja vasemmalla näkyy Suomen lippu.

Kuva: Tomi Kontio

 

Sirpa Kähkönen (s. 1964) on kuopiolaissyntyinen kirjailija, jonka monipuoliseen tuotantoon kuuluu mm. romaaneja ja näytelmiä. Kähkönen on toiminut liiton puheenjohtajana vuodesta 2018 lähtien.

”Olen kiitollinen jäsenistön kannatuksesta ja mandaatista, jonka olen kirjailijoiden asioiden ajamiseen saanut”, Kähkönen toteaa. ”Taiteilijajärjestöjen olemassaolo on aivan erityisen keskeistä näinä vaativina aikoina; järjestöissä tunnetaan taiteilijoiden tarpeet ja tilanteet.”

”On tärkeä, että Suomessa voi myös jatkossa työskennellä taiteilijana vapaan taiteen kentällä: että taiteen arvo yhteiskunnalle tunnustetaan ja taiteilijoiden työn edellytykset turvataan”, Kähkönen summaa.

"Sen lisäksi että Kirjailijaliitto tukee kirjailijoiden työskentelyä ja ammatinharjoittamisen edellytyksiä, se puolustaa myös taiteilijoiden vapautta ja oikeutta kuvitella ja luoda kuvitteellisia maailmoja. Ymmärrys kirjailijan työn perusluonteesta on tärkeä säilyttää aikana, jolloin kysymykset ilmaisunvapaudesta ovat laajalti esillä yhteiskunnallisessa keskustelussa, sekä meillä että maailmalla.”

Kirjailijaliiton syyskokous valitsi jäseniä myös liiton johtokuntaan. Johtokuntaan valittiin kirjailijat Paula Havaste ja Tuija Välipakka. Johtokunnan muut jäsenet vuoden 2021 alusta ovat kirjailijat Ville Hytönen, Virpi Hämeen-Anttila, Tapio Koivukari, Juha-Pekka Koskinen, Marja-Leena Tiainen ja Jarkko Tontti, varajäseninä jatkavat kirjailijat Laura Honkasalo, Antti Leikas, Mika Wickström ja Sinikka Vuola.