Hyppää pääsisältöön
Amusa Toimitus / 15.01.2021

Signmark julkaisi uutta musiikkia pitkän tauon jälkeen

Maailman ensimmäisen viittomakielisen räppärin uusi Helsinki-single ilmestyi tänään. Kappale on esimakua myöhemmin keväällä julkaistavalta Viva La Parola -ep:ltä, joka on tehty yhteistyössä grammis-palkitun ruotsalaisen rap-tähti Adam Tenstan kanssa.

 

Kuvassa on kasvokuva Signmarkista ja taustalla on vihreitä lehtipuita.

Signmark.  Kuva: Vanessa Riki

 

Kolme albumia julkaissut ja yli viidessäkymmenessä maassa esiintynyt räppäri Signmark julkaisi Helsinki-nimisen singlen 15. päivä tammikuuta. Maineikkaan ruotsalaisen räp-artisti Adam Tenstan kanssa yhteistyössä tehty kappale on kunnianosoitus Signmarkin kotikaupungille Helsingille. Kappaleeseen on luvassa myös video, jonka on kuvannut ja ohjannut JÄRNin luova johtaja @SavedByBravado. Tyylikäs biisi enteilee myöhemmin keväällä julkaistavaa uutta Viva La Parola ep-levyä.

Signmark julkaisi edellisen Silent Shout -albuminsa vuonna 2014. Sen jälkeen on ehtinyt tapahtua paljon.

 - En ole halunnut kiirehtinyt tätä projektia, olemme kiertäneet keikkailemassa ympäri maailmaa ja luomistyö vie aikaa. lhmiset ympäri maailmaa ovat olleet yhteydessä ja pyytäneet uutta musiikkia. Heille olen vastannut, että pian. Mutta en ole osannut vastata, että kauanko vielä kestää. Nyt olen valmis, sanoo Signmark.

- On ollut etuoikeus saada lainata Signmarkille ääntäni. Hän on ikoni ja tekee tärkeää työtä. Tämä on yksi merkityksellisimmistä projekteista, missä olen urani aikana ollut mukana ja olen oppinut häneltä paljon. Pelkästään studiotyöskentely yhdessä on avannut minulle uusia näkökulmia maailmaan. Soundillisesti Viva La Parola- ep tulee tarjoamaan uusia elämyksiä Signmarkin faneille, kertoo Adam Tensta.

 

 

Signmark

Viittomakielisessä perheessä kasvanut Marko Vuoriheimo, joka tunnetaan paremmin artistinimellä Signmark, kiinnostui jo varhain kielellisestä vähemmistökulttuuristaan. Hän opiskeli opettajaksi, mutta intohimo musiikkiin ja kulttuuriin vei miehen esiintyväksi artistiksi. Signmarkista tuli maailman ensimmäinen viittomakielinen rap-artisti. Signmarkin samanniminen ensimmäinen albumi julkaistiin vuonna 2006 ja kiinnostus miehen musiikkiin heräsi heti. Sen jälkeen Signmark on mm. julkaissut kaksi muuta albumia, keikkaillut yli viidessäkymmenessä maassa ja antanut haastatteluita isoihin kansainvälisiin medioihin. Mies on myös kysytty puhuja. Monia merkkihenkilöitä maailmalla tavannut Signmarkia on kuultu YK: n päämajassa, Geneven ihmisoikeusistunnossa, Etyjin huippukokouksissa ja Afrikan unionin kokouksissa.

Adam Tensta

Grammis-palkittu ruotsalaisräppäri Adam Tensta on kiertänyt maailmaa saaden tanssilattiat ja festarit Tukholmasta Addis Abebaan ja Pariisista Los Angelesiin suorastaan kiehumaan. Tenstan hittisinkku My Cool on kerännyt Spotifyssä yli 5 miljoonaa kuuntelijaa ja Tensta on toiminut lämmittelijänä muun muassa sellaisille artisteille kuin Jay-Z, Rihanna ja Youssou N'Dour. Musiikin ohella Tukholmalaisesta Tenstan lähiöstä kotoisin oleva räppäri on tehnyt aktiivisesti koulukiusaamisen, ihmiskaupan ja syrjäytymisen vastaista työtä yhdessä Unicefin, Alla Olika Alla Likan, Friendsin, A Non Smoking Generationin ja The Body Shopin kaltaisten tahojen kanssa. Jo aiemminkin Signmarkin kanssa yhteistyötä tehneen Adam Tenstan viimeisin albumi, The Empty, julkaistiin vuonna 2015.