Hyppää pääsisältöön
Amusa Toimitus / 14.04.2021

Sellisti Jussi Makkosen kulttuurikodissa Ranskalainen ilta - striimissä mukana vieraat Ranskasta

Sellisti Jussi Makkosen kulttuurikodissa heittäydytään huhtikuussa ranskalaisiin tunnelmiin. Jussin ja pianisti Nazig Azezianin kuukausittain järjestettävä kamarikonsertti vie kuulijat tällä kertaa Pariisin ja ranskalaisen maaseudun tunnelmiin.

 

Jussi ja Nazig soittavat konsertissa muun muassa Claude Debussyn, Camille Saint-Saënsin, Gabriel Faurén ja Jules Massenet’n pikkukappaleita. Konsertti järjestetään lauantaina 17.4. kaksisuuntaisena live stream -lähetyksenä.

 

Kuvassa Nazig Azezian ja Jussi Makkonen istuvat vaaleilla suurilla nahkaisilla nojatuoleilla ja he nostavat kuohuviinimaljaa. Taustalla on takkatuli.

Nazig Azezian ja Jussi Makkonen. Kuva: Pekka Varonen

 

Konsertissa on tällä kertaa mukana etäyleisöä Ranskasta virtuaalivierailun muodossa, joka tehdään Ranskan maaseudulle Drômen departementin pääkaupunkiin Valenceen. Kaupunki sijaitsee noin 100 kilometria Lyonin eteläpuolella Rhône-joen varrella ja siitä puhutaankin usein porttina Etelä-Ranskaan. Ranskassa on Euroopan suurin armenialaisten yhteisö ja tervehdyksen konserttiin tuovatkin siellä asuvat pianisti Nazig Azezianin sukulaiset.

Konserttia pääsee seuraamaan täältä:
https://www.facebook.com/cellistjussimakkonen
https://www.youtube.com/channel/UCIngFcgJb48JHVg9hCQbu-g

Konsertin voi katsoa maksutta, mutta kulttuurikodin live stream -toteutusta voi tukea ostamalla konserttilipun á 9,90 €. Kaikille konserttilipun ostaneille lähetetään konsertin jälkeen sähköpostiin videolinkki tapahtumaan, jossa taiteilijat viettävät konsertin jälkeen iltaa ranskalaisten herkkujen äärellä ja kertovat muistojaan vierailuista Ranskaan sekä konserttimatkoista Pariisiin.

Konsertin toteuttavat Jussi Makkosen kulttuurikoti ja Nurmeksen kulttuuripalvelut.

Vuonna 2020 Jussi Makkosen kulttuurikodin live stream -konsertteja katsottiin yli 80 000 kertaa eri puolilla maailmaa. Jussi Makkosen kulttuurikodista toteutetut kaksisuuntaiset striimaukset ovat herättäneet suurta kiinnostusta muun muassa Yhdysvalloissa, jossa Finlandia Foundation National toteuttaa virtuaalisen konserttisarjan yhdessä Makkosen ja Azezianin kanssa. Konserteissa on ollut mukana myös vierailijoita, kuten baritoni Jorma Hynninen, kansanmuusikko Sari Kaasinen sekä lastenpsykiatri Jari Sinkkonen, joka oli videoyhteyden välityksellä mukana keskustelemassa musiikkikasvatuksen merkityksestä lapsille.