Hyppää pääsisältöön
Amusa Toimitus / 05.05.2021

Seela Sella vierailee sellisti Jussi Makkosen äitienpäiväkonsertissa

Näyttelijä Seela Sella vierailee sellisti Jussi Makkosen kulttuurikodin äitienpäiväkonsertissa tulevana sunnuntaina 9.5. Seela Sella tuo striimatussa konsertissa tervehdyksensä runojen muodossa kaikille äideille, niin lähellä kuin kaukanakin. Konsertti on omistettu sekä suomalaisille että ulkosuomalaisille äideille, jotka eivät pääse juhlistamaan äitienpäivää lastensa kanssa.

 

 

Jussi Makkonen ja pianisti Nazig Azezian tulkitsevat äitienpäiväteemaan sopivia, yleisön toivomia kappaleita, kuten Jean Sibeliuksen Var det en dröm? ja Edward Elgarin Salut d’amour. He ovat esittäneet Sibeliuksen kappaleita vuosien varrella sadoille tuhansille kuulijoille. Seela Sella on puolestaan tehnyt pitkän uran kuudella vuosikymmenellä ja yksi hänen rakastetuista rooleistaan on Ainon rooli Timo Koivusalon elokuvasssa Sibelius.

Jussi Makkonen iloitsee Seela Sellan osallisuudesta konserttiin: ”Olemme hyvin otettuja saadessamme konserttin Seela Sellan kaltaisen valovoimaisen näyttelijän ja vaikuttavan uran luoneen taiteilijan. Hän on valinnut lausuttavakseen runoja, jotka puhuttelevat eri-ikäisiä kuulijoita ja tekee näin konsertistamme voimakkaan sukupolvien välisen kokemuksen.”

 

Kuvassa ovat Jussi Makkonen ja Nazig Azezian sivukuvassa ulkokuvassa ja taustalla näkyy vaalea talo lehtipuiden takaa.

Jussi Makkonen ja Nazig Azezian Ainolassa. Kuva: Joel Kangas

 

Konsertin voi katsoa maksutta, mutta kulttuurikodin konserttistriimauksen toteutusta voi tukea ostamalla konserttilipun á 9,90 €. Kaikki konserttilipun ostaneet saavat sähköpostiinsa linkit ennen julkaisemattomaan videomateriaaliin.

Videolla Jussi keskustelee äidistään perheen kodinhoitajana toimineen Tyyne Savinaisen kanssa. Jussi menetti äitinsä sairaskohtaukseen vajaan vuoden ikäisenä. Toisella videolla Nazig keskustelee Joensuun mumminsa kanssa Pielisellä kuvatun Sibeliuksen Impromptu-musiikkivideon kuvauksissa, jossa Nazigilla on käytössä mumminsa hääpuku vuodelta 1944.

Konsertin toteuttavat Jussi Makkosen kulttuurikoti ja Nurmeksen kulttuuripalvelut.

Konserttia pääsee seuraamaan täältä:
https://www.facebook.com/cellistjussimakkonen
www.youtube.com/cellistjussimakkonen