Hyppää pääsisältöön
Amusa Toimitus / 17.07.2019

Se on Niemiin moro!

Jooja ylpeänä esittää kesäteatteria Kouvolassa, Kouvola-talon pihakatsomossa näytelmällä Se on Niemiin moro! Tarina kertoo putkimies Niemisestä, jolle sattuu jos vaikka mitä.

Kiltti Niemiin, joka kohtaa kaikenlaisia asiakkaita ja jolla on naapurina varsinainen riesa. Käsikirjoitus on työryhmän ja se sisältää paikallisuutta, joten se tuntuu mukavalle. Näppärän ja toimivan lavastuksen takana on Elina Winne. Kätevät pyörillä liikkuvat seinät olivat kivat.

Se on Niemiin moro! -näytelmän musiikista vastasi Juho Lätti
Kuva: Kini Laine

Musiikillista iloittelua on myös kuultavissa ja säv. san. sov. säestys ja hauskat äänitehosteet - niistä vastaa Juho Lätti. Ohjaajana on Eveliina Lätti.

Kouvola-talon pihakatsomossa Niemisenä putkia putsailee Riku Myller.
Kuva: Kini Laine

Niemisenä putkia putsailee Riku Myller. Ahkerasti puurtaa ja yrittää tehdä kaiken hyvin, olla kaikille kiltti ja ystävällinen. Aivan mahtava roolisuoritus, niin reploineen kuin lauluineen. Vähän harmitti, kun räppibiisissä säestys oli himpun verran kovempaa, niin ei kuullut kaikkia sanoja.

Naapuri Mjullqvist on niin nimensä veroinen. Hänen edesottamuksiaan kun seuraa, alkaa ärsyttää. Matti Olenius tekee hyvää työtä, niin naapurin osassa kuin parissa muussakin. Äänen ja kropan käyttö onnistuu taiten.

Elina Lätti vetää monta roolia Kouvolan pihateatterin näytelmässä Se on Niemiin moro!
Kuva: Elina Winne

Eveliina Lätti veteleekin sitten kaikki muut roolit ja niitä piisaa. Kun häviää näyttämöltä, niin kohta pelmahtaa takaisin ja ihan on taas uusi meininki. Tarinaa tulee kuin koneesta. Hän on typerä blondi, vanha räpätätimummo, uranainen, vanha pihi ukko jne. Kaikki luontuu käden käänteessä. Hengästyttävän hyvä suoritus.

Minusta hauska esitys, vähän erilainen, mutta silti niin nautittava. Vauhtia piisasi kaiken aikaa, kun liukkaasti liikuttiin kohtauksesta toiseen.

Menkää ihmeessä katsomaan!