Hyppää pääsisältöön
Amusa Toimitus / 08.05.2020

Savonlinnan Oopperajuhlat onnistuu siirtämään kaikki oopperat ja konsertit ensi vuoteen

Savonlinnan Oopperajuhlien ohjelmisto siirtyy ensi vuoteen lähes sellaisenaan, ja useat alkuperäisistä taiteilijoistakin saadaan Savonlinnaan tuolloin. Mukana on myös uusia nimiä, kuten Cardiffin Singer of the World -laulukilpailun voittaja Andrei Kymach Carmenissa ja Kuningas Rogerin Paimeneksi kiinnitetty tenori Gerard Schneider, jonka olemusta näyttämöllä on verrattu poptähden karismaan.

Kuvassa on Olavinlinna ja ympäröivää kaupunkia ylhäältä päin kuvattuna. Kuva on otettu aurinkoisena kesäpäivänä.

Kuva: Savonlinnan Oopperajuhlat

 

”Ilahduttavan moni tälle kesälle kiinnitetyistä laulajista halusi järjestää kalenterinsa niin, että saa laulaa meillä ensi vuonna”, kertoo taiteellinen johtaja Ville Matvejeff. ”Se tuntuu kovin hyvältä senkin vuoksi, että olen halunnut tuoda Oopperajuhlille uuden polven kansainvälisiä tekijöitä, jotka ovat urallaan todella kiinnostavassa vaiheessa.”

Kauden uutuus on lähes kulttimaineeseen noussut Kuningas Roger, joka nähdään näyttämöllä nyt ensimmäistä kertaa Suomessa. Ohjelmistossa ovat myös klassikot Carmen, La traviata ja Sevillan parturi sekä Werther ja barokkiooppera Julius Caesar Kroatian kansallisoopperan vierailulla. Myös Karita Mattilan ja ambient-henkisen norjalaisyhtye Wardrunan konsertit toteutuvat suunnitellusti.

Festivaalin siirrossa vuodella eteenpäin myös esitysten viikonpäivät säilyvät ennallaan. Esimerkiksi perjantaille 3.7.2020 suunniteltu Carmen esitetään perjantaina 2.7.2021, lauantaille 4.7.2020 suunniteltu Kuningas Roger esitetään lauantaina 3.7.2021 ja niin edelleen. Järjestely aiheuttaa vain kaksi muutosta, jotka koskevat La traviatan esityksiä 20.7. ja 23.7.2020. Näiden iltojen osalta oopperateos vaihtuu. Ensimmäisen tilalla esitetään Sevillan parturi ja toisen tilalla Carmen.

Oopperajuhlien siirtymisen syynä on Suomen hallituksen kielto järjestää suuria kesätapahtumia koronavirusepidemian vuoksi. Ohjelmisto ja esityspäivät on julkaistu festivaalin verkkosivulla https://operafestival.fi/. Myös lipunmyynti on avautunut, ja tälle vuodelle jo tehdyt lippuvaraukset on siirretty kesälle 2021. Kaikki tälle kesälle lipun ostaneet kontaktoidaan.