Hyppää pääsisältöön
Amusa Toimitus / 20.12.2020

Nurmeksen Joulumusiikki ja bassobaritoni Jussi Merikanto tarjoavat tunnelmallisia joululauluja - katso video

Katso täältä Nurmeksen kaupungin idyllinen joulutervehdys, joka henkii perinteistä joulun tunnelmaa ja maalaiskaupungin idylliä. Nurmes tunnetaan Euroopan joulumusiikkipääkaupunkina ja siellä järjestään vuosittain suosittu Nurmeksen Joulumusiikki -tapahtuma.

Kuvassa on hevosen vetämässä reessä Jussi Merikanto, Jussi Makkonen ja Nazig Azezian Nurmeksen punatiilisen kirkon edessä.

Nazig Azezian, Jussi Merikanto ja Jussi Makkonen reessä. Ajajana toimi Antti Vaakanainen. Kuva: Panu Similä

 

Kauniilla Nurmeksen Joulumusiikki -videolla esiintyvät bassobaritoni Jussi Merikanto, sellisti Jussi Makkonen ja pianisti Nazig Azezian. Jussi Merikanto toimii Nurmeksen Joulumusiikin taiteellisena johtajana sekä  oopperalaulajana Suomen Kansallisoopperassa. Jussi Makkonen ja Nazig Azezian konsertoivat kamarimusiikkikokoonpanollaan Suomessa ja eri puolilla maailmaa.

Video on kuvattu historiallisessa puu-Nurmeksessa, Nurmeksen 1800-luvulla valmistuneessa kirkossa sekä Jussi Makkosen kulttuurikodissa.

Tunnelmallisella videolla kuullaan Jean Sibeliuksen On hanget korkeat nietokset, P.J. Hannikaisen Hiljaa, hiljaa, helkkyellen sekä Heino Kasken Mökit nukkuu lumiset. Kaikki videon kappaleet liittyvät osaltaan Nurmekseen ja Pohjois-Karjalaan. P.J. Hannikainen syntyi ja vietti lapsuutensa Nurmeksessa. Heino Kaski syntyi puolestaan Pielisjärvellä ja oli seitsemän vuoden ikäinen, kun Aino ja Jean Sibelius saapuivat häämatkalle Pielisen Karjalaan. Sibeliusten joulunvietto alkoi videolla kuultavalla Sibeliuksen joululaululla On hanget korkeat nietokset.

Joululaulut on sovittanut videota varten Jussi-Matti Haavisto. Musiikkivideon on ohjannut ja kuvannut Pekka Varonen ja musiikin on äänittänyt Anders Pohjola. Videon on tuottanut ja tilannut Nurmeksen kaupunki.

 

 

Nurmes

Nurmes tunnetaan Euroopan joulumusiikkipääkaupunkina ja kaupunki onkin tilannut uusia jouluaiheisia sävellyksiä ja koregrafioita eri taiteilijoita.  Suosittua Nurmeksen Joulumusiikki –tapahtumaa on järjestetty vuodesta 1993 lähtien. Tapahtuman käynnisti opetusneuvos Jouni Pirinen ja sen taiteellisena johtajana toimii ylläolevalla videolla esiintyvä bassobaritoni Jussi Merikanto.

Nurmeksen kaupungin tuottaman tapahtuman puitteissa on järjestetty kolme valtakunnallista joululaulujen sävellyskilpailua, minkä lisäksi tapahtuman aikana järjestetään julkisia yleisökonsertteja ja hoivakotivierailuja. Marraskuussa Bomban talolla esiintyivät Maria Ylipää & Ystävät. Tänä vuonna Nurmeksen Joulumusiikki esittää virtuaalisen musiikillisen joulukalenterin, jonka luukut avautuvat tapahtuman Facebook- ja Instagram-sivuilla.

Facebook: @NurmeksenJoulumusiikki
Instagram: @Nurmeksenjoulumusiikki

Nurmeksen Joulumusiikki on osa Nurmeksen kaupungin järjestämää kulttuuritoimintaa. Tapahtuman tavoitteensa on tarjota mahdollisuus uuden jouluisen musiikin syntymiseen ja esilletuloon. Joulumusiikin arvoja ovat saavutettavuus, tasa-arvo, moninaisuus sekä osallisuus. Joulumusiikissa on tilaa sekä perinteille että uusille ilmiöille. Nurmeksen Joulumusiikki tekee laajaa yhteistyötä eri tahojen kanssa ja luo uusia joulumusiikin muotoja taiteellisten kumppaneiden kanssa. Tapahtuma on tilannut uusia sävellyksiä ja koreografioita ja antanut paikallisille harrastajille uusia tilaisuuksia toiminnan kehittämiseen.

https://www.nurmes.fi/
https://www.nurmes.fi/nurmeksen-joulumusiikki
Facebook: @NurmeksenJoulumusiikki
Instagram: @Nurmeksenjoulumusiikki