Hyppää pääsisältöön
Amusa Toimitus / 20.02.2021

Näin punk valloitti Suomen - kattava ajankuva päästää ääneen ilmiön merkittävimmät toimijat

Punk todellakin elää. Mutta miten se rantautui Suomeen? Miksi siitä tuli täällä niin iso juttu? Mitä ensimmäisen aallon punkeille sittemmin tapahtui? Like julkaisee suomipunkin uuden raamatun, josta kaikki tämä selviää.

Kuvassa on vasemmalla on kuva kirjan kannesta, jossa on suurilla mustilla kirjaimilla Suoi Punk ja oikealla valkoisella iso A-kirjain, joka on ympyröity.

Kuva: Like

 

Suomipunkin kummisetä, legendaarinen pienlehtimoguli Kimmo Miettinen on haastatellut Suomipunk 1977-81 -teokseen lukuisia ensimmäisen aallon punk-vaikuttajia ja etsinyt vastaukset asiallisiin ja asiattomiin punk-skeneen liittyviin kysymyksiin.

Kirjassa ääneen pääsevät mm. Eppu Normaali, Pelle Miljoona, Ratsia, Se, Vandaalit, Briard, Kollaa kestää, Vaavi, Ratsia, Kakolan Poikat ja kymmenet muut mestari- ja maakuntasarjan bändit ja levymogulit. Näkemyksensä kertovat myös Jyrki Lehtola, Jake Nyman, Zeus Mattila ja monet muut tärkeät näkijät ja kokijat. Puheenvuorot muodostavat säväyttävän, energisoivan ja oudon koskettavan kertomuksen yhdestä kulttuurihistoriamme mullistavimmista kausista.

Ääntä ja vimmaa pursuava suullinen historiikki näyttää, miten mullistava vaikutus punkilla oli Suomeen ja suomalaiseen populaarikulttuuriin.

Teoksen kirjoittaja Miettinen tunnetaan suomalaisen vaihtoehtorockin ja musiikkimedian monitoimimiehenä. Hän on julkaissut lukuisia musalehtiä, kirjoittanut romaaneja ja pyörittänyt useita levy-yhtiöitä. Radiouransa hän aloitti Radio Cityssä ja jatkoi Radiomafiassa. Tunnetuin ohjelma oli 12 vuotta jatkunut Räkärodeo.

Suomipunk 1977-81 ilmestyy 25.2.2021.