Hyppää pääsisältöön
Amusa Toimitus / 12.04.2021

Muotoilualan arvostetuin “Red Dot: Best of the Best” -palkinto jälleen Fiskarsille

Fiskars on jälleen kerran voittanut arvostetun ”Red Dot: Best of the Best” -muotoilupalkinnon. Tällä kertaa voiton veivät Fiskarsin oksasakset. Kyseessä on jo 57. Fiskarsille myönnetty tuotemuotoilukategorian Red Dot -palkinto, joista 11 ovat olleet ”Red Dot: Best of the Best” -pääpalkintoja. Viime vuonna alan halutuin ”Red Dot: Design Team of the Year” -kunniamaininta meni niin ikään Fiskarsille.

Kuvassa on nainen oksimassa omenapuun oksia vihertävä lierihattu päässään.

Kuva: Fiskars

 

Kerran vuodessa Red Dot Award -muotoilukilpailun raati valitsee alan parhaat tuotteet ja konseptit, valintakriteereinään esimerkiksi innovatiivisuus, toiminnallisuus, ergonomia ja pitkäikäisyys. Vuosien varrella Fiskarsille on kertynyt jo huikeat 57 Red Dot -voittoa, joista 11 on ollut arvostetuimpia pääpalkintoja. Lisäksi vuonna 2020 Fiskarsille myönnettiin muotoilualan arvovaltaisin ”Red Dot: Design Team of the Year” -kunniamaininta. Tällä kertaa ”Red Dot: Best of the Best” -pääpalkinnon nappasivat Fiskarsin ohileikkaavat sekä alasinmalliset oksasakset.

”Tavoitteemme on muotoilla korkealuokkaisia käyttötuotteita, jotka lisäävät onnen tuntua kotona ja pihapiirissä. Laadukkaiden, tarkoitustaan palvelevien työkalujemme avulla pääsee keskittymään ihan vain tekemisen iloon – oli se sitten omenapuun leikkaamista tai vaikka ruoanlaittoa rakkaimpien kanssa. Tämä viimeisin Red Dot -palkinto on meille jälleen suuri kunnia ja osoitus siitä, että tuotteitamme on oikeasti mukava käyttää”, sanoo Fiskarsin designjohtaja Petteri Masalin.

Puutarhureissa on eroja – ja niin on myös oksasaksissa. Fiskarsin palkittujen oksasaksien suunnittelussa onkin huomioitu eritasoisten kotipuutarhureiden toiveet ja tarpeet aivan uudella tavalla.

 

Kuvassa on  Fiskarsin puutarhasakset saksissa on mustaa, hopeata ja keltaista.

Kuva: Fiskars

 

Uudet oksasakset voi jakaa kolmeen sarjaan käyttäjätason perusteella: Fiskars Solid™, Fiskars Plus™ ja Fiskars X-series™ -oksasaksiin. Fiskars Solid™ -oksasakset palvelevat erinomaisesti satunnaisemman puutarhurin tarpeita. Kooltaan pienimmät ja pieniteräisimmät oksasakset sopivat jopa 20 cm:n paksuisten oksien ja varsien leikkaamiseen.

Astetta vankemmat ja ergonomisemmat Fiskars Plus™ -oksasakset ovat täydellinen valinta päivittäiseen työskentelyyn. Oksasakset tarjoavat paremman leikkauskapasiteetin ja lisäominaisuuksia, joihin lukeutuu käyttäjän käden muotoihin mukautuva kahva.

Fiskars X-series™ -oksasakset on muotoiltu kaikista vaativimman viherpeukalon tarpeisiin. Erittäin ergonomisten oksasaksien suunnittelussa on hyödynnetty PowerLever™ tai PowerGear™ -teknologiaa, joka takaa jopa kolminkertaisen leikkuutehon tavallisiin oksasaksiin verrattuna.

Yhteistä oksasaksille on suoralinjainen muotoilu, kestävä teräs- tai FiberComp™-runko ja huippuunsa hiotut, ruostumattomat terät.

Red Dot

Red Dot Award -muotoilukilpailu on palkinnut vuoden parhaita design-tuotteita jo vuodesta 1955; ajan saatossa kilpailun Red Dot -kunniamaininnasta on tullut yksi muotoilualan arvostetuimmista, kansainvälisesti merkittävimmistä tunnustuksista. Nykyään kilpailusta löytyy 49 eri kategoriaa, joihin design-tuotteiden valmistajat ja suunnittelijat voivat osallistua. Red Dot -kunniamaininta on varattu kategorioiden voittajille; Red Dot: Best of the Best - palkinto myönnetään erityisen innovatiivisille design-tuotteille. Vuodesta 1988 lähtien jaettu Red Dot: Design Team of the Year -tunnustus myönnetään pitkällä aikavälillä kestävää ja innovatiivista muotoilua edistäneelle design-tiimille.  www.red-dot.org