Hyppää pääsisältöön
Amusa Toimitus / 12.06.2009

Mies joka ei osannut sanoa ei

Masalan nuorisoteatterissa kesäteatterilla on jo pitkät perinteet. Viimeksi vanhan teatteritalon pihalla kuului Tarzanin jodlausta vuonna 2005, kun yleisöennätykset rikkoi Sirkku Peltolan komedian kantaesitys Pastori Tarsalainen ja Viidakon lait.

Tänä kesänä Vanhan Ljusdalan viereisellä kesäteatteripellolla nähdään Jussi Kylätaskun hurmaava komedia Mies joka ei osannut sanoa ei.

70-luvun puolessa välissä kansan suuren suosion saaneen elokuvaversion ohjasi Risto Jarva. Masalan nuorisoteatteriin tekstin dramatisoi ja ohjaa teatterin pitkäaikainen ohjaaja Hannele Tuominen. Dramatisoinnissa teksti on tehty juuri tälle 20-38 vuotiaille näyttelijöille sopivaksi ja lisäksi juoneen saadaan mukaan hiukan paikallisväriä. Kesäteatteripellon mahdollinen umpeenkaavoituskin on sivujuonena mukana. Pääasiassa näytelmässä ovat kuitenkin aina ajankohtaiset ihmissuhteet ja inhimilliset ihmiskohtalot.

Alkutilanne on tämä: Pastori Aimo Niemi palaa Amerikasta vanhaan kotikyläänsä ja asettuu avioliittoneuvojaksi. Rakkaudessa kokematon mies menee pian itsekin päästään pyörälle lemmennälkäisten kyläläisten ongelmia setviessä, eikä rakkaudeltakaan taideta välttyä. Komediaa siivittävät Suomi-iskelmän klassikot ja käyskenteleepä mukana myös puhuva hevonen.

Luvassa on nauruntäyteinen elämys, jota kannattaa tulla katsomaan kauempaakin.

Kesäteatterikatsomo on katettu, joten Suomen kesän yllätyksetkään eivät menoa hidasta.
Väliajalla myydään makkaraa ja muita herkkuja.

Masalan nuorisoteatteri on Kirkkonummelainen vuonna 1981 perustettu harrastajateatteri. Teatteri perustuu Kirkkonummen kunnan Nuorisopalveluiden ja Masalan nuorisoteatterin Kannatus ry:n yhteistyössä järjestämään toimintaan.

Teatteri sai Espoon seudun kulttuurisäätiön kulttuuripalkinnon taiteellisista ansioistaan vuonna 2005. Ohjaaja Hannele Tuominen on palkittu Työväen Näyttämöiden Liiton hopeisella ansiomerkillä vuonna 2002, sekä Suomen harrastajateatteriliiton kultaisella tunnustusmerkillä vuonna 2006.

Ensi-ilta ke 17.6.

Esitykset 19.7. asti, lippuja voi varata puhelinautomaatista numerosta 09-2975175. Lisätiedot esityksistä ja teatterista www.masalannuorisoteatteri.net

“Aatteen ja ilon vuodet on kaikilta osin saavutus, josta voi ja kannattaa olla ylpeä. Se on myös esitys, jota kannattaa lähteä katsomaan kauempaakin. Enpä muista milloin yleisö olisi nauranut yhtä makeasti.”

Helsingin Sanomien arvostelu kesäteatterinäytelmästä Aatteen ja ilon vuodet 7.7.2003.

“Teatterinne esitys oli mahtava!! Kiitos kaikille osallisille! En ole missään nähnyt noin vaikuttavaa kesäteatteria!”

Yleisöpalaute: Pastori Tarsalainen ja Viidakon lait - 2005

Teksti: Tuuva Harjanne / Masalan kesäteatteri

Näytä suurempi kartta

Masalan kesäteatteri, Mies joka ei osannut sanoa ei: kosintaharjoitus.</p>
<p>Kuvaaja: Immanuel Pax
Kuva: Masalan kesäteatteri, Mies joka ei osannut sanoa ei: kosintaharjoitus. Aimo harjoittelee kosimista. Kuvassa Mikko Hietanen (polvillaan) ja Tuukka Martiskainen

Kuvaaja: Immanuel Pax

Masalan kesäteatteri, Mies joka ei osannutsanoa ei: hedelmäpommi</p>
<p>Kuvaaja: Immanuel Pax
Kuva: Masalan kesäteatteri, Mies joka ei osannutsanoa ei: hedelmäpommi. Kyläläiset Suomi-iskelmän kimpussa.

Kuvaaja: Immanuel Pax