Hyppää pääsisältöön
Amusa Toimitus / 27.04.2020

Lauluja rakkaudesta -elokuva ensi-iltaan elokuussa - katso traileri

Mitä rakkaudelle tapahtuu, kun ihminen vanhenee? Lauluja rakkaudesta on Anu Kuivalaisen ohjaama ja käsikirjoittama dokumenttielokuva, joka kertoo kypsän iän rakkaudesta ja sen kaikkine kasvoineen; uuden rakkauden innosta, pitkän kumppanuuden vahvuudesta tai yksin elämisen onnesta.

Lauluja rakkaudesta piirtää kuvan kypsän iän rakkaudesta eri muodoissaan. Ritva Oksasen esittämät laulut ja runot kietovat yhteen kuuden erilaisen rakkauden tarinan.

 

Kuvassa on Ritva Oksanen, joka nojaa puuhun hupullisessa takissa ja katsoo puistomaisemaa.

Ritva Oksanen. Kuva: Marita Hällfors /BonsaiFilms

 

Synopsis
Tuoretta avioparia yhdistää karaoke, intohimo ja puiden kaataminen. Leski rakentaa elämäänsä uudelleen menetyksensä jälkeen. Elämästään nauttiva nainen seurustelee 20 vuotta nuoremman miehen kanssa ja epäilee voiko sitä kutsua rakkaudeksi. Miesparin pitkä suhde on kantanut läpi vaikeuksien ja kantaa yhä vaikka terveys heikkenee. Teatterineuvos Ritva Oksanen nauttii vapaudestaan; tekee töitä, nostaa painoja eikä halua puolisoa asumaan kanssaan. Mies saattaa dementoituneen vaimonsa hoivakotiin tietäen, että aika kuluu vähiin. Lauluja rakkaudesta on rohkea ja voimaannuttava katse rakkauteen ja vanhuuteen.

Elokuvan on tuottanut Marianne Mäkelä Bonsaifilmsille, joka myös levittää elokuvan. Lauluja rakkaudesta saa ensi-illan elokuvateattereissa 7.8. kautta Suomen.