Hyppää pääsisältöön
Amusa Toimitus / 29.03.2020

Kotona käsin tehty 2020 -merkki tunnukseksi omiin käsitöihin

Käsin tekeminen rauhoittaa mieltä ja antaa mielekästä sisältöä elämään. Käsityöstä on paljon ajankulua kodeissa harrastaville. Kuluvien päivien ja viikkojen aikana käsitöihin taltioituu monta pistoa, silmukkaa ja saumaa, jotka tulevat kulkemaan myös osana ajan historiaa ja tutkimusta. Vuosi 2020 tulee painumaan mieleen monella tapaa – myös vuoden aikana tehtyinä käsitöinä.

Kuvassa on kudottua ruskeaa neuletta ja se on paketoitu vaalean sinisellä nauhalla.  Neuleessa on merkki nahkainen Kotona käsin tehty 2020.

Kuva: taitoliitto.fi

 

Käsityön tekijöille oman kokemuksen taltioiminen käsityöhön on tuttua – käsitöihin puretaan huolia ja murheita, mutta niiden avulla myös selvitään haasteista ja vaikeuksista. Ja niistä saadaan iloa ja onnea vaikeissa hetkissä.

Oma käsityö halutaan merkitään usein jotenkin ja nyt taitoyhdistykset tarjoavat mahdollisuuden merkitä tämän ajan käsityöt Suomessa valmistetulla Kotona käsin tehty 2020 -merkillä. Merkin voi ommella kiinni neuleeseen, vaatteeseen tai muuhun itse tehtyyn käsityöhön.

” Uskomme että näitä Kotona käsin tehty -merkittyjä käsitöitä taltioituu historiaan ja ne tulevat olemaan yksi ajan merkki”, sanoo Taito Itä-Suomi ry:n toiminnanjohtaja Anne Ossi. ”Jätetään ajasta myös yhdessä tekemisen jälki ja merkitään se”, hän jatkaa.