Hyppää pääsisältöön
Amusa Toimitus / 25.10.2019

Kolmatta kertaa jaettavan Minna Canth -palkinnon sai Maryan Abdulkarim

Kolmatta kertaa jaetun Minna Canth -palkinnon sai vapaa kirjoittaja, taitelija ja kansalaisaktivisti Maryan Abdulkarim. Suomen Messusäätiön rahoittama 5 000 euron palkinto annettiin Helsingin kirjamessuilla. Lisäksi Maryan Abdulkarim palkittiin Kalevala Korun lahjoittamalla, Kirsti Doukasin suunnittelemalla Canth-korusarjalla.

Kuvassa on nuori Minna Canth musta-valkoisessa kuvassa.

Nuori Minna Canth. Kuva: helmet.fi

 

”Maryan Abdulkarim on Minna Canthin tavoin rohkea yhteiskunnallinen kirjoittaja ja keskustelija. Hän ottaa väsymättä kantaa naisten ja vähemmistöjen puolesta ja tekee epätasa-arvoa näkyväksi myös alueilla, joilla moni ajattelee tasa-arvon jo vallitsevan. Abdulkarimin näkemyksissä yhdistyvät vakuuttavasti oma kokemus ja fakta. Kuten Minna Canth, Maryan Abdulkarim on kulttuurin ja vaikuttamisen moniottelija. Abdulkarim toimii myös kansainvälisesti, ja tulevaisuudessa saamme varmasti nähdä häneltä vielä monia uusia avauksia”, palkintoraati sanoo perusteluissaan.

Minna Canth -palkinnon palkintoraatiin kuului edustajia eri järjestöistä, jotka tekevät työtään Minna Canthin avaamilla urilla: Kalevala Korusta, Mannerheimin Lastensuojeluliitosta, Minna Canthin seurasta, Suomen Journalistiliitosta, Suomen Kirjailijaliitosta, MIELI Suomen Mielenterveys ry ja Suomen Näytelmäkirjailijat ja Käsikirjoittajat ry:stä (SUNKLO).