Hyppää pääsisältöön
Amusa Toimitus / 23.03.2020

Kansallisoopperan Ring siirtyy – Valkyyrian esitykset nähdään syksyllä Siegfriedin tilalla

Koronavirusepidemiasta johtuen Oopperatalo on suljettu ja kaikki Kansallisoopperan ja -baletin esitykset peruttu keväältä 2020. Kevätkauden päätteeksi suunnitellut Wagnerin Ringin toisen osan eli Valkyyrian esitykset nähdään syksyllä 2020.  Kansallisooppera ja -baletti tarjoaa kevään esitystauon aikana yleisölle maksutta ooppera- ja balettiesitysten tallenteita Stage24-palvelussa.

Kuvassa on isoilla kirjaimilla Ring mustalla valkoisella pohjalla.

Kuva: Kansallisooppera

 

Valkyyrian touko-kesäkuun vaihteeseen suunniteltu esitysperiodi nähdään oopperakauden 2020–2021 avauksena syksyllä. Ring-tetralogian kolmas osa, Siegfried, esitetään keväällä 2021. Viimeinen osa, Jumalten tuho, siirtyy kaudelle 2021–2022. Lisäksi tämän kevään viimeinen balettiensi-ilta COW siirtyy syksyyn 2020.

Päivitettyjä tietoja koronaviruksen vaikutuksesta esitystoimintaan julkaistaan Oopperan ja Baletin verkkosivuilla.

Oopperaa ja balettia maksutta Stage24-palvelussa

Kansallisooppera ja -baletti lisää esitystauon aikana tallenteita jo viime viikolla päivittäisen kävijämääränsä moninkertaistaneelle virtuaalinäyttämö Stage24:lle. Yleisradion kanssa tuotettuja tallenteita julkaistaan maanantaisin ja torstaisin klo 19. Ensimmäisenä kevään uutena tallenteena nähdään torstaina 26.3. Pieni merenneito -baletti.

Torstaisin julkaistavien tallenteiden yhteydessä esitetään myös uusi ajankohtainen ennakkokeskustelu, jossa teosten esiintyjät ja työryhmä keskustelevat teoksen teemoista ja työskentelystään. Tiedot tulevista esityksistä kerrotaan maanantaisin Stage24-palvelussa sekä Oopperan ja Baletin uutiskirjeessä.

Stage24-palvelussa on jo tällä hetkellä katsottavissa useita esitystaltiointeja, tuoreimpina kauden 2019–2020 ensi-iltateokset: uutuusooppera Don Giovanni, Ring-sarjan aloittanut Reininkulta sekä koko perheen balettihitti Peppi Pitkätossu. Muusta ohjelmistosta mukana ovat muun muassa oopperat La Bohème ja Aida, baletti Lumikuningatar sekä sirkusta ja oopperaa yhdistävä CircOpera.

Suoratoistot ja tallenteet ovat olennainen osa Kansallisoopperan ja -baletin verkkopalvelua, jonka päämääränä on palvella yhä laajempaa yleisöä aikatauluista ja maantieteellisistä rajoituksista riippumatta. Kaikki Stage24:n suoratoistot ja tallenteet ovat katsottavissa maksutta. Yhteistyökumppanina lähetyksissä ovat Yleisradio sekä Helsingin Sanomien HSLive-verkkopalvelu.

Kansallisooppera ja -baletti on mukana myös eurooppalaisten oopperatalojen OperaVision-suoratoistopalvelussa sekä kulttuurikanava ARTEN Opera Season -verkkopalvelussa. Kansallisoopperan Don Giovanni on parhaillaan katsottavissa OperaVision-palvelussa osana kanavan kansainvälistä Mozart-festivaalia.