Hyppää pääsisältöön
Amusa Toimitus / 08.07.2020

Kaikki isäni naiset pohtii miehen roolin muutosta perheessä ja yhteiskunnassa

Pasi Pekkolan uutuusromaani sivuaa myös #metoo-keskustelua ja kysyy, voiko läheiselleen antaa anteeksi hirvittäviä tekoja.

 

Kuvassa on osa kirjan kannesta Kaikki isäni naiset ja kuvassa näkyy joutsenen pää.

Osa kirjan kannesta Kaikki isäni naiset. Kuva: Otava

 

Professori Tapani Luoto on kansainvälisesti arvostettu ilmastotutkija, jonka kulissien takaiset synkät salaisuudet paljastuvat yllättäen. Kun väärinkäytökset tulevat viimein julki, syvimmin järkyttyvät oman perheen jäsenet.

Millaisen miehen mallin Aleksi on perinyt isältään? Shokkiuutisen myötä juuri työttömäksi jääneen Aleksin on arvioitava uudelleen niin isänsä, oma historiansa kuin nykyinen paikkansa pikkulapsiarjessa. Myös Tapanin entinen vaimo Linda ja perheestä etäisyyttä ottanut tytär Alma joutuvat kohtaamaan menneisyyden uudessa valossa.

Pasi Pekkola (s. 1981) työskenteli ennen kirjailijan uraa vuosia ulkomailla. Hän on ollut myös toimittaja ja ammattikoripalloilija. Nykyään hän asuu Lahdessa vaimonsa ja 7- ja 5-vuotiaiden lastensa kanssa. Pekkola on aiemmin julkaissut kiitetyt romaanit Unelmansieppaaja (2013), Lohikäärmeen värit (2015) ja Huomenna kevät palaa (2018).

Kaikki isäni naiset on syvälle ihmissieluun luotaava perhetarina, joka pohtii tapoja olla mies, isä ja puoliso eri vuosikymmeninä. Romaani ilmestyy 3. elokuuta.