Hyppää pääsisältöön
Amusa Toimitus / 27.11.2020

Jos saisit valita vain 500 tavaraa, mitä säästäisit?

Viidet kalsarit. Lasten hammasharjat. Kylpyhuoneen matto. Vinyylilevysoitin. Teemu Kunto listaa Minimalismi-uutuuskirjassaan kaiken omaisuutensa ja kannustaa keskittymään olennaiseen – minimalismia voi soveltaa paitsi tavaraan, myös elämään laajemmin. Entinen helluntaipastori, nykyinen markkinointimies kannustaa uutuuskirjassaan luopumaan turhasta.

Kuvassa on vasemmalla Teemu Kunto ja oikealla on kirjan Minimalismi kansi.

Kuva: Otava

 

Teemu Kunnon Minimalismi on ensimmäinen suomalainen minimalismikirja. Minimalismi on elämäntyyli, jota voi soveltaa paitsi tavaraan, myös moneen muuhun elämänalueeseen. Sen avulla vältät tarpeetonta päätelaitteiden käyttöä, kevennät hankalien ihmissuhteiden kuormittavuutta ja vähennät ilmastoahdistusta. Minimalismia voi harjoittaa myös keittiössä.

Kolmen lapsen viikonloppuisä Teemu Kunto päätti muutama vuosi sitten karsia turhan pois ja rajata omistamansa tavarat 500:n. Jäljelle jäivät mm. huonekaluja, harrastusvälineitä ja kolme kirjaa. Samassa rytäkässä myös muu elämä terävöityi.

“Luopumalla turhasta saa elämään paljon selkeyttä, tyyneyttä ja hyvää oloa. Koti näyttää kuin hotellihuoneelta, kun sieltä puuttuu kaikki turha roina”, Teemu Kunto toteaa.  

Kunto on minimalisti, hedonisti, optimisti sekä seinäjokelainen kolmen lapsen isä. Hän on entiseltä ammatiltaan nuorisopastori. Nykyään hän toimii kiertotalouden markkinointitehtävissä ja pitää suosittua minimalismi.fi-blogia.  

Teemu Kunto antaa mielellään haastatteluja esimerkiksi siitä, kuinka juhlia joulua ilman lahjaähkyä, miten lapsiperheessä voi vähentää tavaraa, ja minkälaisiin elämänmuutoksiin jatkuvasta oravanpyörästä pois hyppääminen on johtanut.