Hyppää pääsisältöön
Amusa Toimitus / 19.04.2020

Joonas Nordmanin tähdittämän elokuva Peruna ensi-iltaan lokakuussa - katso traileri

Joona Tena on ohjannut ja Pekko Pesonen käsikirjoittanut suomalaisten suosikkimukulasta komedian Peruna. Peruna on elokuva startup-yrittäjästä, joka yrittää lanseerata perunaa Suomeen 1600-luvulla, aikana jolloin kansa syö naurista. Elokuvasta on julkaistu ensimmäiset kohtaukset teasertrailerin muodossa.

Kuvassa on Joonas Nordman kypärähuppu päässään ja peruna kädessään.

Joonas Nordmanin esittämä innokas startup-yrittäjä nuuhkii perunaa. Kuva: Algimantas Babravicius / Yellow Film & TV

 

"Perunahan oli aikoinaan vallankumouksellinen tuote ja mullisti lopulta ruokamarkkinat, mutta hupaisaa oli miten hitaasti suomalaiset tajusivat tämän uutuuden arvon. Perunayrittäjät joutuivat tekemään kaikkensa lyödäkseen perunan läpi." kertoo käsikirjoittaja Pekko Pesonen.

Elokuvan rooleissa nähdään sekä tuttuja kotimaisia näyttelijöitä että uusia nousevia nimiä: Joonas Nordman, Kari Hietalahti, Kari Ketonen, Mikko Penttilä, Linnea Leino, Alex Anton, Mimosa Willamo, Antti Luusuaniemi, Petteri Pennilä, Lasse Karkärvi, Linda Manelius, Lauri Maijala, Ville Myllyrinne, Mikko Kouki, Eero Herranen ja Tommi Korpela.

 

 

 

Peruna on aikoinaan käynyt melkoisen matkan suomalaisten ruokapöytien perusruuaksi. Nyt sillä on jopa omat perunamarkkinat ja siitä on tehty myös kirja. Perunan ohjaa Joona Tena (Roba, Syke, Supermarsu, FC Venus) ja sen on käsikirjoittanut Pekko Pesonen (Napapiirin sankarit, Jättiläinen). Elokuvan tuottavat Yellow Film & TV:lle Marko Talli ja Olli Haikka ja sen levittää SF Studios.

Peruna saa ensi-iltansa elokuvateattereissa 14.10.2020.