Hyppää pääsisältöön
Amusa Toimitus / 23.02.2021

Ismo ja Angelika Leikolalta kirja Suo, kuokka ja Hollywood

Kun Ismo Leikola ja hänen vaimonsa ja kirjoituspartnerinsa Angelika lähtivät vuonna 2015 luomaan uraa Amerikkaan Ismon voitettua Maailman hauskimman ihmisen tittelin he käänsivät suomalaisen komedian historiassa uuden lehden. Astuessaan lentokoneesta ulos Kalifornian aurinkoon heillä ei ollut mukanaan muuta kuin hatarat käsitykset siitä miten kyseistä uraa luodaan, pelonsekainen into ja pieni, purentavikainen koira.

 

Kuvassa ovat Angela ja Ismo Leikola puolivartalokuvassa ja heidän takanaan on vaalean ruskeita pilvenpiirtäjiä sekä sinistä taivasta.

Osa kirjan kannesta. Kuva: Siltala Publshing

 

Leikoloiden yhteisteos Suo, kuokka ja Hollywood kuvaa sitä, miten kulttuurishokin ja yllättävien tapahtumien pyörteissä pariskunta joutuu elämänsä myllerrykseen kun tuttu ja turvallinen pohjoismaisen lintukodon arki vaihtuu Hollywoodin haikalojen väistelyyn, pankkitunnukset sekkivihkoihin ja ABC:n lounasbuffet jalkakäytävillä oleviin telttoihin ja Lamborghineilla ajaviin lääkäreihin.

Kirja on paitsi harvinainen sukellus stand up -komiikan kulissien taakse myös kertomus kasvusta kovan paineen alla viihteen kovimmassa ytimessä.

Ainutlaatuisen tarinansa ohella Leikolat tekevät poikkileikkauksen niin amerikkalaisuuden kuin suomalaisuudenkin moninaisista puolista. Kirjassa selviää millaisia mietteitä heillä on muun muassa menestyksestä, rahasta, kateudesta, mielipiteistä ja elämän isoimmistakin kysymyksistä.

Pariskunta viihdyttää, yllättää, haastaa ja antaa ajattelemisen aihetta.

Kirja julkaistaan 4.3.2021. Kirjasta ilmestyy kevään aikana myös äänikirja, jonka lukijana on Ismo Leikola itse.