Hyppää pääsisältöön
Amusa Toimitus / 20.04.2020

Egotripin supersuositut yhteisesiintymiset sinfoniaorkestereiden kanssa saavat jatkoa

Syyskuussa ja lokakuussa on luvassa Egotripin ja sinfoniaorkestereiden yhteisesiintymiset Helsingissä, Kuopiossa, Jyväskylässä ja Tampereella. Tuplaplatinaa, platinaa ja kultaa uransa aikana myynyt Egotrippi juhlisti 25-vuotissyntymäpäiviään tekemällä kahdeksan yhteiskonserttia sinfoniaorkestereiden kanssa ympäri Suomen. Nyt syksyn 2018 ja kevään 2019 loppuunmyydyt konsertit saavat jatkoa neljän keikan verran.

Kuvassa on Egotrip mustissa puvuissa aulassa, jossa on tumma matto ja sivuilla pyväiköt.  Katossa on läpinäkyvä kupu.

Kuva: Atte Mäläskä

 

Kiertue alkaa Helsingin Musiikkitalosta lauantaina 26.9.  Muut konserttikaupungit ovat Kuopio, Musiikkikeskus 9.10, Jyväskylä, Paviljonki 22.10 ja Tampere, Tampere-talo 24.10. Helsingin Musiikkitalon ja Tampere-talon keikoilla mukana on Turun filharmoninen orkesteri. Jyväskylässä Egotripin kanssa esiintyy Jyväskylä Sinfonia ja Kuopiossa Kuopion kaupunginorkesteri.  

Konsertissa kuullaan reilu 20 kappaleen esitys. Sovituksia sinfoniaorkestereille ovat kirjoittaneet tämän sukupolven parhaat sovittajat, kuten Marzi Nyman, Lasse Enersen, Arttu Takalo, Anssi Växby, Sami Pitkämö ja Pessi Levanto. Kapellimestarina konserteissa toimii Antti Rissanen.

”Egotrippi-yhtyeen jäsenet ovat taitavia, kokeneita ja sivistyneitä muusikoita. Näistä lähtökohdista yhteistyö Egotrippi-yhtyeen kanssa on ollut mitä suurimmassa määrin sujuvaa, taiteellisesti korkeatasoista, nautittavaa ja ikimuistoista. Egotripin musiikki on koskettavaa ja monipuolista. Huikeiden sovitusten ansiosta se toimii hienosti sinfoniaorkesterin kanssa. Olen nauttinut roolistani yhtyeen ja orkesterin välissä”, kommentoi kapellimestari Antti Rissanen.

Turun filharmonisen orkesterin intendentti Maati Rehor jatkaa: ”Yhteistyö Egotripin kanssa on ollut TFO:lle antoisa, eloisa ja iloinen kohtaaminen, joka toi myös kotikaupungissamme uusia konserttiyleisöjä orkesterin äärelle. ”The best of both worlds” sopii tähän hyvin, kun monipuoliset ja taitavasti kirjoitetut, mutta alkuperäisiä kappaleita kunnioittavat orkesterisovitukset soivat komeasti erään taitavimmista rockbändeistämme, Egotripin kanssa.

EGOTRIPPI

 

Aina matkalla jonnekin -konsertit sinfoniaorkesterin kanssa.