Hyppää pääsisältöön
Amusa Toimitus / 31.01.2020

Between us aloittaa uuden näyttelysarjan Amos Rexissä

”Between us” tuo kolmen taiteilijan teokset Amos Rexin näyttelysalien ulkopuolelle tiloihin, jotka eivät ole aiemmin olleet näyttelykäytössä. Kutsuttujen taiteilijoiden Karoliina Hellbergin, Tero Kuitusen ja Raimo Saarisen teokset on luotu varta vasten käymään vuoropuhelua toistensa ja museon tilojen kanssa. ”Between us” (Meidän kesken) on esillä 20.5.–27.9.

Kuvassa on Amos Rexin Between us -näyttelyn taiteilijat Tero Kuitunen, Raimo Saarinen ja Karoliina Hellberg. Heidät on kuvattu alhaalta ylöspäin nojaamassa kaiteeseen.

Tero Kuitunen (vas.), Raimo Saarinen ja Karoliina Hellberg. Kuva: Sofia Okkonen/Amos Rex

 

“Kaikkien kolmen taiteilijan tekemisen keskiössä on taiteen ja rakennetun ympäristön estetiikan tutkimus. Karoliina Hellbergin, Raimo Saarisen ja Tero Kuitusen teokset muodostavat polun, joka kulkee niin Amos Rexin uusien kuin 1930-luvun funkkistilojen halki.” Amos Rexin vastaava kuraattori Itha O’Neill kuvailee. Sarjan ensimmäinen näyttely levittäytyy museossa Studio Rexiin, elokuvateatteri Bio Rexin lämpiöön ja terassille sekä tilat yhdistävään hissiin.

Vuonna 2019 Amos Rexin näyttelyt tavoittivat 316 000 kävijää, vaikka museo oli yhteensä kolme kuukautta kiinni. Sarjan näyttelyiden tarkoituksena on esitellä uusinta taidetta intiimimmässä ja vapaammassa formaatissa sekä lyhentää aikaa, jolloin Amos Rex on kiinni näyttelyiden vaihdon takia.