Hyppää pääsisältöön
Amusa Toimitus / 04.02.2020

Antti Tuiskulta yllättävä uusi albumi perjantaina - levy kertoo ihmisyydestä ja instituutuioista

Suomen kirkkaimman poptähden Antti Tuiskun odotettu uusi albumi Valittu kansa julkaistaan perjantaina 7. helmikuuta. Levyn ensimmäinen single, nimikappale Valittu kansa ja sen musiikkivideo ilmestyvät keskiviikkona 5. helmikuuta.

Kuvassa on Antti Tuisku päänsä takana valkoisen kyyhkysen siivet.  Hänellä on paljas rinta ja kuvaa on sävytetty turkoosilla.  Ympärillä on ruskeita käsiä ja jalkoja.

Kuva: Warner Music Finland

 

Valittu kansa -albumi on kantaaottava, syvällinen ja hengellinen, mutta mukana on aimo annos Antille ominaista itseironiaa. Levy kertoo ihmisen täydellisestä epätäydellisyydestä, ja Antti käsittelee aihetta rehellisesti myös omien virheidensä kautta. Levy kunnioittaa eri uskontoja, mutta käsittelee vahvasti ihmisen tekopyhyyttä.

- Albumilla kuuluu ihmisen kaipuu hengelliseen kotiin - sellaiseen rauhaan, jota varmasti kaikki tällä planeetalla ennemmin tai myöhemmin etsivät. Kappaleissa kyseenalaistetaan suuria auktoriteetteja ja sitä kautta myös ihmisiä, jotka asettuvat korkeampaan asemaan arvostelemaan muita, Antti kuvailee.

Valittu kansa -albumin taustalla ovat vahvasti Antin omat ajatukset siitä, keneltä virheitä pitäisi pyytää anteeksi vai pitäisikö. Sekä se, miten pystyisi joka päivä oppimaan ja olemaan parempi ihminen.

- Minulle on erityisen tärkeää, että pystyn katsomaan itseäni peilistä, analysoimaan käytöstäni ja tiedostamaan myös ne asiat, joissa pitäisi kasvaa ja kehittyä. En ajattele enkä halua kertoa ihmisille totuuksia elämästä tai siitä miten sitä pitäisi elää. Tahdon kuitenkin herättää keskustelua ja kyseenalaistaa joitain asioita, joita meille on lapsesta asti syötetty. Kappaleista voi löytää monenlaisia merkityksiä siitä riippuen kuka niitä kuuntelee.

Albumia tehtiin Espanjassa samalla tiimillä kuin kahta aiempaa levyä. Tuotannosta vastaa Jurek ja kirjoittajina ovat hänen ja Antin lisäksi olleet Saara Törmä, Aku Rannila, Kalle Lindroth ja Henna Sarriola. Levyä tehdessä tiimillä oli todellinen flow-tila, ja lauluja alkoi syntyä nopeasti ja kivuttomasti.  

Antti julkistaa Valittu kansa -albumin biisilistan omassa sosiaalisessa mediassaan torstaina 6. helmikuuta tasatunnein alkaen klo 7 aamulla.