Hyppää pääsisältöön
Amusa Toimitus / 29.06.2009

Ämyrock 2009

Ketään yllättämättä tänäkin vuonna saimme nauttia Ämyrockista vesisateen seurassa. Jo perinteeksi muodostunut vesisade ei kuitenkaan pelota Ämyrockin uskollisia kävijöitä pois.

On taas aika vuodesta, kun ihmiset läheltä ja kaukaa kerääntyvät viettämään kesäpäivää Hämeenlinnan Kaupungin puistoon. Tapahtuman tunnelma on rento ja avoin, vuodesta toiseen Ämyssä juhlivat niin lapset kuin aikuisetkin.

Terävempien nauttijoille on aidattu alue varsinaisen alueen sivuille, josta hilpeä juhlaväki voi seurata vaivattomasti esiintyjiä. Ämystä on muodostunut kotoinen ja kaikille avoin tapahtuma.

Ämyrock on Suomen pitkäikäisin ilmainen rockfestivaali, joka on järjestetty vuodesta 1974.
Ämyrock kajahtaa vakiintuneesti juhannuksesta seuraavana lauantaina Hämeenlinnan kaupunginpuiston laululavalta. Ämyrockin takana on elävän musiikin yhdistys Ämy ry, joka järjestää erilaisia musiikkitapahtumia Hämeenlinnassa.
"Yhdistykselle tärkeitä arvoja epäkaupallisuuden lisäksi ovat paikallisuus, eettisyys sekä ihmisten ja ympäristön kunnioittaminen." (http://www.festarit.org/festari/1047/%C3%84myrock/2009).

Ämy ry:n puheenjohtajan Paavo Raappanan mukaan Ämyrockilla ei ole tarvetta lähteä isottelemaan suurien festivaalien rinnalle. Raappana kuvailee Ämyrockia nousevien tähtien juhlaksi, josta uusilla lahjakkuuksilla on tilaisuus ponnistaa. Ponnistuksia on nähty: Ämyssä on esiintynyt muun muassa Zen café, Hanoi Rocks ja The 69 Eyes. Perinteistä tunnelmaa ylläpitää 25. kerran Ämyssä esiintynyt Kari Peitsamo, joka kuvaileekin itseään "tavallaan tapahtuman suojelijaksi tai kummisedäksi".

Tämän vuoden Ämyssä kuultiin muun muassa uuden levyn julkaissutta Turenkilaista Laiska Lepposta, pirteää Reginaa ja rockia soittavaa Black Audiota.
Koko päivän pilvisyyden ja tihuttamisen jälkeen noin kello 20.30 voi tänä vuonna nähdä Laululavalla pienen auringon paisteen, hetken ajattelin: "ehkä ensi vuonna..".

http://www.amyrock.org
http://siljani.kuvat.fi/portfolio/articles/amyrock.pdf
http://www.festarit.org/festari/1047/%C3%84myrock/2009


Teksti:
Laura Rautjoki

Ämyrock -09, Kuvaaja Petja Narmala
Ämyrock 09
Kuvaaja: Petja Narmala