Hyppää pääsisältöön
Amusa Toimitus / 01.10.2019

Alkuperäinen Muumilaulujen esittäjä Benny Törnroos kiertää loppuvuoden Muumien kanssa

Käy Muumilaaksoon -konsertit koostuvat kaikille tutuista muumilauluista. Kiertue huipentuu Hartwall Arenan jättikonserttiin 15.12.2019  Mm. Muumilaakson tarinoita -animaatiosarjan rakastetun tunnuskappaleen Käy Muumilaaksoon niin suomeksi kuin ruotsiksikin laulanut Benny Törnroos kiertää Suomea Muumien kanssa. 90-luvulta saakka yhdessä Muumien kanssa esiintynyt Törnroos johdattaa Muumit loppuvuoden aikana ympäri Suomen ja saapuu viihdyttämään kaiken ikäisiä Muumi-faneja.

Kuvassa on muumeja kedolla vihreällä niityllä, jossa on keltaisia kukkia.  Vasemmalla Muumipeikko vilkuttaa oikealla kädellä, vieressä on Muumipappa ja muumimamma puna-valkoraitaisessa esiliinassaan ja musta käsilaukku vasemmassa kädessään.  Hänen vierellään on ruskea-asuinen Hemuli ja edessä punaisessa mekossa Pikku Myy. Vasemmassa alakulmassa on muusikko Benny Törnroos kitara kädessään vihreässä asussa.

Kuva: Liekki Promotion

 

Käy Muumilaaksoon -konsertit koostuvat kaikille tutuista muumilauluista, joita esitetään Benny Törnroosin johdolla. Konserttien aikana leikitään, lauletaan ja tanssitaan. Välillä myös jumpataan Muumipeikon, Muumipapan, Pikku Myyn ja Hemulin kanssa!  Tyypillisesti konserttien alusta alkaen tunnelma on katossa ja muumilaulut raikuvat täyttäen niin pienen kuin suuremmankin yleisön sydämet.  Konsertit sopivat kaikille niin vauvasta vaariin ja Törnroos Muumi-ystävineen toivottaakin kaikki tervetulleeksi mukaan konsertteihin.

Helsingissä vuonna 1950 syntynyt Benny Törnroos on suomenruotsalainen laulaja ja näyttelijä.  Yksi tunnetuimmista Törnroosin esittämistä kappaleista on Muumilaakson tarinoita -animaatiosarjan tunnuskappale, jonka hän esittää sekä suomen- että ruotsinkielisessä versiossa. Törnroos on esittänyt useita Muumi-aiheisia lauluja Benny Törnroos & Muumit -yhtyeensä kanssa. Vuonna 1992 ilmestynyt Lasten ikioma Muumi -levy myi kahdessa kuukaudessa yli 25 000 kappaletta tuoden Törnroosille ja Muumeille kultalevyn. Lastenlevyjen lisäksi Törnroos on toiminut mm. laulusolistina Country Express -kantriyhtyeessä ja konsertoinut Lasse Mårtensonin ja Calle Petterssonin kanssa. Muusikon töidensä ohessa Törnroos on työskennellyt vuodesta 1977 Yleisradiolle, jossa hän on tehnyt radio- ja televisio-ohjelmia ruotsiksi.

Suuri Muumikonserttikiertue 2019

19.l0.           Kouvola, Kuusankoskitalo
20.10.          Lahti, Sibeliustalo
26.10.          Imatra, Kulttuuritalo Virta
27.10.          Jyväskylä, Paviljonki
3.11.            Hämeenlinna, Verkatehdas
16.11.           Espoo, Tapiolasali
17.11.          Järvenpää, Järvenpää-talo
23.11.           Hyvinkää, Hyvinkääsali
24.11.           Lappeenranta, Lappeenranta-sali
30.11.           Rauma, Rauma-sali
1.12.             Pori, Promenadisali
7.12.             Mikkeli, Mikaeli
14.12.           Turku, Turun Konserttitalo
15.12.           Helsinki, Hartwall Arena, “Muumipeikon Tähtihetki –Suuri Juhlakonsertti
15.12.           Tampere, Tampere-talo
21.12.           Savonlinna, Savolinna-sali
22.12.           Joensuu, Carelia-sali