Hyppää pääsisältöön
Amusa Toimitus / 29.01.2023

Esko Valtaojan ja Pyhimyksen tähdittämä Suuri sinfoninen matka palaa Musiikkitaloon

Suuri sinfoninen matka - rakkautta viimesilmäyksellä. Vantaan Viihdeorkesterin vaikuttava kahden tarinan konsertti palaa Musiikkitaloon.

Kuvassa on vinosti leikattuna neljä kuvaa, joissa on potrettikuvat Esko Valtaojasta, Ringa Mannerista, Pyhimyksestä ja Dalia Stasevska.

Kuva: Vantaan Viihdeorkesteri

 

Lauri Porran säveltämä "Aineen ja ajan messu" kertoo maailmankaikkeuden elämänkaaren alkuräjähdyksestä aina maapallon viimeiseen hetkeen saakka. Ajan ja aineen messu muistuttaa, että vaikkemme tiedä mistä tulemme ja minne menemme, maailmankaikkeus on täynnä uusia mahdollisuuksia ja uutta kauneutta.

Messun tarinankertoja on tähtitieteen professori emeritus Esko Valtaoja ja laulusolistina Ringa Manner. Esitettävät laulut on sanoittanut Paula Vesala.

Konsertti on samalla ainutlaatuinen kansainvälinen levyjulkkarikeikka, sillä VVO julkaisee helmikuussa Aineen ja ajan messu -albumin suomeksi (Tommi Korpela)  ja englanniksi (Stephen Fry).

Suuren sinfonisen matkan toisella puoliskolla Pyhimys ja Saimaa esittävät yhteisen "Olisinpa täällä" -albumin sinfoniaorkesterille sovitettuna teoksena. Matti Mikkolan johtaman Saimaan musiikillinen runsaus ja pettämätön melodiantaju, Pyhimyksen oivaltavat lyriikat ja suuren orkesterikokoonpanon ilmaisuvoima muodostavat taatusti mieleenpainuvan kokemuksen. Orkesterisovitukset on tehnyt Anssi Växby.

Molemmissa teoksissa on mukana myös Vaskivuoren lukion kuoro.