Hyppää pääsisältöön
Amusa Toimitus / 11.05.2022

Esa Saariselta omaelämäkerrallinen uutuusteos on ylistyslaulu inhimillisyydelle ilmestyy syksyllä

Aikamme tunnetuin suomalaisfilosofi avaa syyskuussa ilmestyvässä E. Saarisen ajatuksia elämästä, rakkaudesta ja ajattelun ajattelusta -teoksessa valtavan suosion saaneiden luentojensa teemoja omaelämäkerrallisella otteella vahvistettuna. Kirjan julkaisee WSOY.

 

Kuvassa on valkoisella pohjalla mustilla kirjaimilla iso E ja teksti elämästä ja rakkaudesta ja perässä iso l.  Toisella rivillä on sanat & ajattelun ajattelusta ja isot kirjaimet U ja S.

Osa kirjan kannesta. Kuva: WSOY

 

Saarinen tarkastelee kirjassaan omaa persoonankehitystään ja elämänsä säkenöiviä vaikuttajahahmoja hyväntuulisesti ja railakkaasti. Kirja tarjoaa myös välähdyksiä filosofian ydinhahmoihin Sokrateesta Sartreen yleistajuisesti ja ilman viisauksilla hienostelua.

”Elävä elämä on elävämpää, kun sitä rikastaa ajatus. Tämä kirja pyrkii antamaan ajatukselle vauhtia ja nostetta - lukijan ajatukselle. Jotta syntyisi parempaa elämää.”, Saarinen muotoilee.

Esa Saarinen (s. 1953) on oman sukupolvensa keskeisimpiä kulttuurivaikuttajia ja Suomen kysytyimpiä luennoitsijoita. Saarinen väitteli filosofian tohtoriksi vain 24-vuotiaana ja opetti filosofiaa Helsingin yliopistossa vuosituhannen vaihteeseen saakka. Hän toimi 2001–2021 sovelletun filosofian professorina Teknillisessä korkeakoulussa ja Aalto-yliopistossa, missä hänen Filosofia ja systeemiajattelu -luentosarjansa saavutti sekä luentosaleissa että YouTubessa valtavan suosion.