Hyppää pääsisältöön
Amusa Toimitus / 25.02.2023

Erja Lyytinen kevätkiertueelle maaliskuussa Suomessa - luvassa intensiivistä meininkiä

Erja Lyytinen aloittaa Waiting for the Daylight -kevätkiertueensa keskiviikkona 1.3.2023 Lappeenrannasta. Kymmenen paikkakunnan kiertue kestää maaliskuun loppuun saakka ja päättyy Poriin 25.2.2023. Helsingin, Tampereen, Lappeenrannan ja Porvoon keikat on loppuunmyyty ja Jyväskylän legendaarisen Lutakon keikka on sekin jo lähes loppuunmyyty. Kesken kiertueen yhtye piipahtaa ensimmäistä kertaa Tunisiassa, jossa heillä on keikka Sicca Jazzeilla 17.3.2023.

Kuvassa on Erja Lyytinen puolivartalokuvassa kitara kädessään.  Hänellä on sini-turkoosikuvioinen väljä pusero ja tausta on vihertävän sininen.

Kuva: Antti Karppinen

 

Kiertueen ohjelmistosta Erja kertoo seuraavaa: “Olemme lepäilleet bändin kanssa alkuvuoden ja hakeneet lisäinspistä ja sekoitelleet musiikillista pakkaa sopivasti. Kiertueella kuullaan tietenkin uusimman albumin kovia biisejä, mutta otimme settiin mukaan vähän Jimi Hendrixiäkin eli keikoilla tulee olemaan hyvinkin intensiivinen meininki.”

Kiertuepäivät

01.03. Lappeenranta, Kulttuuritila Nuijamies – loppuunmyyty
02.03. Porvoo, Grand – loppuunmyyty
03.03. Helsinki, G Livelab – loppuunmyyty
04.03. Tampere, G Livelab  – 2 konserttia – molemmat loppuunmyytyjä
09.03. Lahti, Möysän musaklubi
10.03. Jyväskylä, Lutakko
11.03. Seinäjoki, Rytmikorjaamo
23.03. Espoo, Espoon kulttuurikeskus, Louhisali
24.03. Salo, Teatteri Provinssi
25.03. Pori, Yyterin Virkistyshotelli

Erjasta

Erjan Bad Seed -kappaleen soolo pääsi Guitar World -lehden äänestyksessä vuoden kymmenen parhaimman soolon joukkoon. Samassa äänestyksessä on mukana joukko maailman kovimpia kitaristeja, kuten Slash, John Frusciante, Brian May, Joe Satriani ja Jeff Beck. Lisätietoja oheiselta sivulta:
https://www.guitarworld.com/features/the-10-best-guitar-solos-of-2022

Lisäksi hän oli tänä vuonna ehdolla Kanadan Maple Blues Awardseissa kansainvälisen artistin kategoriassa. Arvostetun kanadalaisen musiikkialan palkinnon, niin kutsutun paikallisen blues-musiikin Grammyn, kyseinen kategoria on nimetty legendaarisen blues-musiikin edelläkävijän ja suurlähettilään B.B. Kingin mukaan. Erja on ensimmäinen suomalainen, joka on ollut ehdolla Maple Blues Awardseissa eli hänen ehdokkuutensa on historiallinen.