Hyppää pääsisältöön
Amusa Toimitus / 07.12.2021

Erja Lyytinen on julkaissut oman versionsa klassikosta Juokse sinä humma

Erja Lyytinen on julkaissut 3.12.2021 oman versionsa Tapio Rautavaaran klassikkokappaleesta Juokse sinä humma. Single on kuultavissa suoratoistopalveluissa.

Kappaleen ideasta Erja kertoo seuraavaa:
- Vuosi sitten soitimme TV1:ssä Linnan etkoilla Tapio Rautavaaran Juokse sinä humma -kappaleen. Biisi jäi elämään livesettiimme ja päätimme nyt vuosi ensi esityksen jälkeen myös äänittää tuon hienon klassikon. Kappale on äänitetty ensimmäisen kerran vuonna 1953. Päivitimme kappaleen nykypäivään, jossa humma laukkaa vauhdilla, ohjaksissa kuitenkin tällä kertaa hurjanlainen nainen. Rautavaaran “Voi kuinka pieninä palasina onkaan mun leipäni maailmalla” kiteyttää mainiosti muusikon koronan aikaisen kurjuuden ja sopiikin tähän ajankuvaan mainiosti.

Erja aloitti keskiviikkona perinteisen Blue Christmas -joulukiertueensa loppuunmyydyllä konsertilla Kouvolan Kuusankoskelta. Hän soittaa 19.12.2021 saakka. Aiemmin tiedotettu kitaristi Hasse Wallin osallistuminen on peruttu terveydellisistä syistä. Kiertueella soittavat Erjan kanssa Honey B & T-Bonesin Aija Puurtinen ja Esa Kuloniemi sekä Ben Granfelt. Helsingin Savoy-teatterin konsertissa 18.12.2021 on mukana myös Dave Lindholm.

Erja julkaisi juuri joulusinglen Jouluyö, juhlayö. Uuteen ilmiasuun puettu jouluklassikko on ollut Erjan joulukiertueiden keikkasuosikki jo pitkään. Hän on sovittanut kappaleen uudestaan yhtyeensä basisti Tatu Backin ja rumpali Iiro Laitisen kanssa. Singlestä on lisäksi julkaistu englanninkielinen versio Silent Night kansainvälistä fanikuntaa silmällä pitäen. Molemmilla kappaleilla kuullaan Erjaa kitaran ja laulun lisäksi myös koskettimisissa.

Erja Lyytinen on julkaissut 3.12.2021 oman version Tapio Rautavaaran tutusta kappaleesta Juokse sinä humma.

Erja Lyytinen. Kuva: Pasi Rytkönen

Erja valitiin juuri Suomen musiikin kunniagallerian jäseneksi Musiikkimuseo Fameen vuoden 2022 jäseneksi. Uudet jäsenet ovat esillä Musiikkimuseo Famen Suomen musiikin kunniagalleria -näyttelyssä 21.1.2022 – 8.1.2023. Erjan lisäksi vuoden 2022 jäseniä ovat Kaj Chydenius, Dingo, George de Godzinsky, Eino Grön, Paula Koivuniemi, Pave Maijanen, Oskar Merikanto, Jorma Panula ja Annikki Tähti. Ensimmäiset 14 legendaa esiteltiin museossa vuonna 2019-2020 ja viime vuonna esillä oli yhdeksän musiikin tekijää. Edellisten vuosien jäsenet ovat pysyvästi esillä näyttelyssä digitaalisessa muodossa.