Hyppää pääsisältöön
Amusa Toimitus / 07.11.2020

Erja Lyytinen julkaisi CD/DVD-livelevyn Lockdown Live 2020

Erja Lyytinen julkaisee koronapandemian inspiroiman ja aikaansaaman CD/DVD-livelevyn Lockdown Live. Striimatulla livekeikalla äänitetty levy julkaistaan kansainvälisesti perjantaina 6.11.. Levy äänitettiin ja kuvattiin Kuopiossa 10.5.2020 Bluesounds Warehouse -studiolla.

Kuvassa Erja Lyytinen seisoo ja pitää kitaraa oikeassa kädessään.  Tausta on tumma ja sininen.

Kuva: Hertta Hynninen

 

Levyn julkaisukeikka järjestetään Tavastialla perjantaina 13.11.  Keikka striimataan suorana TikettiStream-palvelun kautta.

“Kevät oli todella poikkeuksellista aikaa. Kun Helsinki eristettiin muusta maasta, emme päässeet bändin kanssa tapaamaan toisiamme, sillä osa meistä asuu pääkaupunkiseudun ulkopuolella. Ilmassa oli todellakin jälleennäkemisen riemua, kun päätimme toukokuussa järjestää striimauskeikan kahden kuukauden hiljaiselon jälkeen”, Erja kertoo.

Hän jatkaa: “Soittamisen riemu on ilmiselvää tällä live-taltioinnilla, joka tulee varmasti tulevaisuudessa olemaan mielenkiintoinen dokumentti tuosta ajanjaksosta. Annoimmekin livelevylle nimeksi Lockdown Live, koska se kuvaa tuota hetkeä erittäin osuvasti.”

Livelevy on ajanhenkinen. “Latasimme tunnin mittaiseen liveen tusinan verran biisejä viimeisimmiltä albumeiltani Stolen Hearts ja Another World sekä kappaleen Wildflower ensimmäiseltä sooloalbumiltani vuodelta 2003. Biisi kertoo ihmisen vapaudesta, ja on siinä mielessä asian ytimessä.”

Levyn muusikot ja teknikot
Erja Lyytinen – laulu, kitarat
Tatu Back – basso, taustalaulu
Miika Aukio – koskettimet, taustalaulu
Iiro Laitinen – rummut
Olli Huttunen – ääniteknikko
Jussi Koivu – valoteknikko

Kappalelista

1. Don’t Let A Good Woman Down
2. Cherry Overdrive
3. Black Ocean
4. Hard As Stone
5. Torn
6. Dreamland Blues
7. Lover’s Novels
8. Another World
9. Snake In The Grass
10.Rocking Chair
11.Wedding Day
12.Wildflower