Hyppää pääsisältöön
Amusa Toimitus / 19.04.2024

Erja Lyytinen, Heikki Silvennoinen ja Honey B & T-Bones yhteiskonsertissa Helsingissä marraskuussa

Helsingissä saadaan kokea marraskuussa kotimaisen bluesin ylistyskonsertti, kun Erja Lyytinen Heikki Silvennoinen ja Honey B & T-Bones nousevat Kulttuuritalon lavalle. Tämä Kultsa Blues -niminen tapahtuma pidetään 5. marraskuuta.

Kuvassa on Erja Lyytinen valkoinen kitara kädessään puolivartalokuvassa. Taustalla mustia koukeroisia kirjaimia ja yläpuolella himmeä keltainen kuu.

Erja Lyytinen. Kuva: Elsa Willamo

 

Suomen blueskuningatar Erja Lyytinen on valloittanut esiintymislavoja ympäri maailman jo yli 20 vuoden ajan. Hänen viimeisin albuminsa, Diamonds on the Road, on saanut ylistystä niin meillä kuin muualla. Tämä maailman parhaiden blueskitaristien listalla sijalle 14 valittu kitaristi on myös ahkera keikkailija Suomen ulkopuolella. Hänen tiensä vie tänä vuonna muun muassa Isoon-Britanniaan ja Ranskaan. Lisäksi Australiassa Lyytinen nähdään ensimmäistä kertaa suosituilla Byron Bay Blues -festivaaleilla.

 

Kuvassa on Heikki Silvennoinen puolivartalokuvassa. Hänellä on vaaleat hiukset ja kitaran varsi oikealla puolellaan.

Heikki Silvennoinen. Kuva: Harri Hinkka

 

Pitkän linjan blueskitaristi-laulaja Heikki Silvennoinen on tehnyt mittavan päivätyön sekä muusikkona että näyttelijänä. Silvennoinen oli muun muassa perustamassa 1980-luvun lopulla ensimmäistä merkittävää englanninkielistä blues-rockia soittavaa Q. Stone -yhtyettä, joka noteerattiin myös maamme rajojen ulkopuolella. Samaan aikaan omaa vahvaa soolouraansa tehnyt Silvennoinen on kuulunut vuonna 2002 perustettuun SF- Blues -yhtyeprojektin peruskokoonpanoon.

 

Kuvassa on Heikki Silvennoinen puolivartalokuvassa. Hänellä on vaaleat hiukset ja kitaran varsi oikealla puolellaan.

Aija Puurtinen. Kuva: Hans Andersson

 

Honey B & T-Bones aloitti uransa 1980-luvun alussa, ja sen keulakuvana on basisti-laulaja Aija Puurtinen. Yhtye on tunnettu evolutiivisuudestaan ja yllättävyydestään, ja siinä ovat mukana Puurtisen lisäksi Esa Kuloniemi (kitara, laulu), Pekka Rajamäki (basso, laulu) ja Mooses Kuloniemi (rummut, laulu).

Konsertin tuottaa Loud'n Live Promotions Oy.

https://erjalyytinen.com/