Hyppää pääsisältöön
Amusa Toimitus / 22.04.2020

Erja Lyytinen ehdolla Total Guitar -lehden äänestyksessä maailman parhaiden kitaristien joukkoon, yhteiskonsertti Jennifer Battenin kanssa Vimeossa

Huippukitaristien Erja Lyytisen ja Jennifer Battenin Monstress of Guitar -yhteiskonsertti Helsingin Kulttuuritalolla viime vuoden huhtikuussa on nyt saatavana Vimeossa sekä ladattavana versiona että vuokravideona ns. maksullisena on demand -palveluna. Konsertissa kuullaan Erjan omia biisejä hänen yhtyeensä kanssa sekä kolme yhteisbiisiä Jenniferin kanssa. Erjan yhtyeessä soittavat Tatu Back (basso), Juha Kuoppala (koskettimet) ja Iiro Laitinen (rummut).

 

Kuvassa ovat esiintymislavalla Jennifer Batten ja Erja Lyytinen kitaroineen nahka-asuissa.  Tausta on on valaistu sinisellä ja punertavalla.

Kuva: erjalyytinen.com

 

Jennifer Batten esiintyi Erjan kanssa kolmessa konsertissa Suomessa viime vuonna Erjan Another World -kiertueen yhteydessä. Vimeolla nähtävä konsertti taltioitiin Helsingin Kulttuuritalolla 5.4.2019. Vimeossa on nähtävissä trailer, haastattelu sekä 1 h 16 minuuttia kestävä konsertti.
https://vimeo.com/ondemand/monstressofguitar2019

Erja on ehdolla arvostetun Total Guitar -lehden äänestyksessä maailman parhaiden kitaristien joukkoon.
Äänestys on paraikaa käynnissä. Lisätietoja saa oheiselta sivulta.
https://www.guitarworld.com/news/who-are-the-best-guitarists-in-the-world-right-now-vote

Jennifer Battenia pidetään yhtenä maailman parhaista sessiokitaristeista, joka on soittanut mm. Michael Jacksonin Bad-, HIStory- ja Dangerous-maailmankiertueilla sekä Jeff Beckin yhtyeessä. Suomessa hän vieraili Jacksonin HIStory-kiertueella vuonna 1997, jolloin hän soitti Jacksonin studioalbumien stemmat nuotilleen juuri niin kuten kitarasankarit Eddie Van Halen, Steve Stevens ja Slash olivat ne häntä ennen soittaneet. Batten on soittanut Michael Jacksonin esityksen yhteydessä SuperBowlin väliajalla 1,5 miljardille katsojalle 80 maassa. Hän on myös yksi harvoja naispuolisia kitaristeja, joka on ollut Guitar Player -lehden kannessa. Batten on julkaissut useita soololevyjä ja hän kiertää jatkuvasti esiintymässä eri puolilla maailmalla tehden erilaisia sooloesityksiä ja kitaraklinikoita.

 

Kuvassa ovat Jennifer Batten ja Erja Lyytinen istumassa sohvalla ja he katsovat suoraan eteenpäin nauraen.

Jennifer Batten ja Erja Lyytinen. Kuva: Bo Stranden

 

Erja valittiin puolestaan viime vuoden lopulla maailman 14. parhaaksi nykyajan blueskitaristiksi arvostetun Guitar World -lehden äänestyksessä. Arvostettu kitarajulkaisu julkaisi marraskuussa 2019 listansa maailman 30 parhaasta tämän ajan blues-kitaristista. Erja sijoittui listalla komeasti sijalle 14, jonka sijalla 1 on Joe Bonamassa, sijalla 2 Eric Clapton, sijalla 3 Derek Trucks, sijalla 4 Buddy Guy ja sijalla 5 John Mayer.

Erja kertoo hänen ja Jenniferin projektista seuraavaa: “Urani varrella olen saanut toteuttaa uskomattomia unelmia ja projekteja, joihin Kulttuuritalon Monstress Of Guitar -konsertti lukeutuu. Ollessani pari vuotta sitten Saksassa kitaraopettajana mestarikurssilla tutustuin legendaariseen Jennifer Batteniin yhteisten hengailuhetkien aikana.”

Hän jatkaa: ”Tottakai Jennifer oli minulle tuttu jo teinivuosieni ajalta, jolloin katsoin hänen keikkojaan Michael Jacksonin riveissä. Se vaalea irokeesi ei unohdu hevillä! Viime vuonna teimme yhteiskiertueen Suomessa samoihin aikoihin, kun uusin albumini Another World julkaistiin. Batten vieraili myös albumilla ja oli luontevaa tehdä hänen kanssaan kiertue. Upeaa saada viimeinkin julkaistua tämä Kulttuuritalolla kuvattu konsertti, sillä tämä oli ehdottomasti urani harvinainen huippuhetki! “

Kaikki keikat näet täältä: http://www.erjalyytinen.com/tour/