Hyppää pääsisältöön
Amusa Toimitus / 09.09.2022

Erika Vikmanilta uutta musiikkia - kappale kuullaan Kikka! -elokuvan tunnusbiisinä

Erika Vikman on julkaissut Kikka!-elokuvan tunnusbiisin. Kappale on sanoitettu ja sävelletty yhdessä Janne Rintalan kanssa ja sen on tuottanut Mika Laakkonen. Kappale kuullaan 12. lokakuuta ensi-iltansa saavan Kikka!-elokuvan tunnusbiisinä ja siihen on julkaistu myös musiikkivideo.

Kuvassa on Sara Melleri esiintymislavalla laulamassa lamppujen loisteessa Kikkana ja pukeutunut lyhyisiin kullanvärisiin shortseihin ja korsettimaiseen violettiin yläosaan.  Taustalla on glitter-verhoa.

Sara Melleri. Kuva: Sami Kuokkanen/Elokuvayhtiö Komeetta

 

Kappaleen ensiesitys kuullaan nyt perjantaina 9.9. Helsingin Olympiastadionilla, jossa Erika esiintyy ennen Antti Tuiskun Bailantai-konserttia.

Kikka!-elokuva kertoo iskelmälaulaja Kirsi Sirénistä. Se on Anna Paavilaisen ohjaama ja Maarit Nissilän käsikirjoittama elokuva artisti Kikasta, jota esittää Sara Melleri. Elokuvan ensi-ilta on kautta Suomen 12.10.2022

”Kun minulta pyydettiin laulua Kikka-elokuvaan, en epäröinyt hetkeäkään. Tiesin, että tämä kunniatehtävä kuuluu minulle. Kikan vaikutus näkyy ja kuuluu musiikissani. Näen hänet edelläkävijänä ja feministisenä tienraivaajana, joka on saanut ansaitsemansa kunnioituksen vasta nyt. Teimme tämän voimabiisin, joka sopii yhtälailla minun kuin Kikankin elämään. Kappale kertoo siitä, kuinka tärkeää on uskoa itseensä ja omaan voimaansa, kateuden, juorujen, säälin ja selkään taputtelijoiden valtaamassa maailmassa. Kappaleen C-osan kirjoitimme suoraa Kikalle: Sinä opetit tietäni rohkeasti kulkemaan, liian kiltit kun harvemmin historiaa kirjoittaa!”, kertoo Erika Vikman.

 

 

Elokuvan on ohjannut Jussi-voittaja Anna Paavilainen ja käsikirjoittanut Maarit Nissilä. Iskelmälaulaja Kikan nimiosan esittää Sara Melleri. Kikan DJ ja toimittajaystävää näyttelee Elena Leeve. Muissa rooleissa nähdään muun muassa: Jakob Öhrman, Aku Hirviniemi, Martti Suosalo, Kai Vaine, Samuli Niittymäki, Tuomo Prättälä, Sanna-Kaisa Palo, Eero Ritala, Rea Mauranen ja Ville Tiihonen. Elokuvan tuottaa Elokuvayhtiö Komeetta tuottajanaan Kaisla Viitala. Elokuvan levittää Nordisk Film.

Kikka
Kikka on yksi Suomen kaikkien aikojen eniten myynneistä naisartisteista. Kikka on persoonana ja aiheena kiinnostanut monia medioita ja tekijöitä viime vuosien aikana. Kikka herättää edelleen monimutkaisia tunteita ja muistoja ihmisissä. Toisille Kikka on edelläkävijä, esikuva ja rohkea tekijä, toisille mauton bimbo ja kolmansille uhri ja muistutus 80- ja 90-luvun arvomaailmasta ja tyylitajusta.

Synopsis
Kosmetiikkamyyjä Kirsi Viilonen haaveilee tähtiartistin urasta. Kun Kirsi tutustuu DJ ja radiotoimittaja Paulaan, päättää hän antautua kokonaan laulajaunelmalleen. Paula tunnistaa Kirsissä tähden ainekset ja yhdessä he hankkivat hänellä levytyssopimuksen. Kikka on syntynyt. Kikan ura lähtee jyrkkään nousukiitoon, kun hänen nänninsä vilahtaa tahattomasti Jukebox-ohjelmassa. Kikasta tulee välittömästi koko maan tuntema julkkis ja yksi Suomen myydyimmistä naisartisteista.