Hyppää pääsisältöön
Amusa Toimitus / 19.08.2021

Eppu Nuotiolta uusi romaani - epätodennäköinen rakkaustarina alkaa poliisiaseman kuulusteluhuoneessa

Itsensä lukijoiden sydämiin kirjoittaneen Eppu Nuotion Niin kuin vierasta maata (Gummerus) on kutkuttava ja elämänmakuinen rakkaustarina, jota molemmat osapuolet vastustavat – turhaan. Hurmaava hyvän mielen romaani näyttää rakastumisen riskit ja todistaa, että riskinotto kannattaa.

Eppu Nuotion uusi romaani Niin kun vierasta maata on rakkausromaani ja hyvän mielen romaani.

Eppu Nuotio. Kuva: Liisa Valonen

Henrietta Laxvik on puolustanut teinityttöjä keski-ikäisen miehen tungettelevalta käytökseltä ja joutunut turvautumaan voimankäyttöön. Paikalle kutsutaan poliisi. Kuulustellessaan Henriettaa komisario Markus Reetama tajuaa, että jotakin kummallista tapahtuu. Hän ei voi missään nimessä sekoittaa työasioita ja omia tunteitaan.

”Tätä romaania kirjoittaessani olen pohtinut, mitä rakkaus on. Onko se sietämistä? Läheisyys tuo esiin myös kaikki ne piirteet, joita itsessään ei haluaisi nähdä. Täytyy oppia sietämään sekä toista että itseään toisen kanssa”, Eppu Nuotio kertoo.

Eppu Nuotio (s. 1962 Iisalmessa) on monipuolinen kirjailija, jonka tuotanto sisältää muun muassa romaaneja, lastenkirjoja ja näytelmiä. Berliini-vuosien jälkeen Nuotio on palannut Suomeen ja asuu pääkaupunkiseudulla miehensä ja koiransa kanssa.

Niin kuin vierasta maata äänikirja ilmestyy 23.8.2021.

Osa Eppu Nuotion kirjan kantta. Kuva: Gummerus