Hyppää pääsisältöön
Amusa Toimitus / 25.09.2019

Eppu Normaalin ”Aika normaalia” -kirja julkaistaan 10.10.

Eppu Normaalista julkaistava Aika normaalia -kirja perustuu Harri Hinkan yhtyeestä ottamiin valokuviin ja yhtyeen kitaristin Juha Torvisen kuvia avaaviin rock-bändin tarinoihin.

Kuvassa on Eppu Normaali -yhtyeen jäsenet.  Kuva on mustavalkoinen. Vasemmalla olevalla jäsenellä on farkkutakki ja raidallinen kauluspaita, seuraaalla tumma pusakka, Aku Syrjällä nahkatakki, seuraavalla vaalea korkeakouluksinen villapusero ja oikean puoleisella miehellä musta villapaita.

Kuva: eppunormaali.net

 

Docendo julkaisee Eppu Normaalin valokuviin perustuvan ”Aika normaalia” -kirjan 10.10. Valokuvat kirjaan on ottanut yhtyeen hovikuvaaja, Vuoden muotokuvaajana palkittu valokuvaaja Harri Hinkka. Kuvia avaavia tarinoita rock-bändin arjesta ja juhlasta teokseen on kirjoittanut yhtyeen kitaristi Juha Torvinen.

Torvisen ja Hinkan yhteistyönä syntynyt kuva- ja tarinateos on Eppu Normaali-yhtyeen koko uran ensimmäinen.

”Tähän kirjaan on kerätty yhtyeen viralliset kuvat 20 vuoden ajalta, vähän kuin ylioppilaskuvat ja valmistujaispotretit. Tarinoissani kerrotaan, miten näihin päädyttiin ja miten juhlat jatkuivat, jos jatkuivat. Kuvat ovat Harri Hinkan, juttuni niistä ja niiden vierestä”, kuvailee sisältöä Juha Torvinen.

”Eppu Normaalin kuvaaminen on jo sinällään oma taiteenlajinsa. 20 vuotta sitten herrat eivät edes halunneet olla kuvattavina. Siksi se onkin ollut haasteellista ja antoisaa. Kirjaprojektissa oli hienoa palata historiassa taakse päin, katsella hienoja hetkiä hyvinä kuvina”, toteaa Harri Hinkka.

Harri Hinkka on tehnyt yhteistyötä Eppu Normaalin kanssa yli 20 vuoden ajan. Juha Torvinen on kitaroinnin ohella tuottanut lukuisia tekstejä yhtyeen käyttöön. Lisäksi hän on toiminut yli 10 vuoden ajan pirkanmaalaisen lehden kolumnistina.