Hyppää pääsisältöön
Amusa Toimitus / 07.04.2022

Enni Mustosen Syrjästäkatsojan tarinoita päättyy – Rakastettu sarja huipentuu kuohuvalle 60-luvulle

Enni Mustosen eli kirjailija, tutkija ja käsikirjoittaja Kirsti Mannisen rakastettu Syrjästäkatsojan tarinoita -sarja saa päätöksensä sen 10:nnessä osassa Tekijä. Rakastetut romaanit ovat hurmanneet lukijansa erityisesti elävän historiallisen kuvauksensa ansiosta.

Kuvassa on keskellä kuva kirjan kannesta ja reunat ovat oranssit. Kirjan kannessa on piirroskuva nuoresta naisesta.

Kuva: Otava

 

Enni Mustosen elämänmakuisessa Syrjästäkatsojan tarinoita - sarjassa lukijat ovat päässeet kurkistamaan ns. "kyökin puolelta" herrasväen salonkeihin kuin Downton Abbeyssa ikään. Sarjalle on perustettu jopa ovat Facebook-sivut, joilla on 8 300 seuraajaa.

Kymmenennessä ja viimeisessä osassa Viena on palannut Amerikan-vuosien jälkeen juurilleen Leppävaaran vanhaan huvilaan. Suvun naiset totuttelevat taas elämään saman katon alla, mutta mistä löytyisi työpaikka Vienalle? Onneksi muuan määrätietoinen teräsrouva on ryhtynyt valloittamaan puuvillakoltuillaan Yhdysvaltain markkinoita. Vienasta tulee yksi tarmokkaista naisista, joiden uurastuksen ja uskollisuuden varaan Armi Ratia rakentaa imperiuminsa. Viena pyörii myös kulttuuriradikaalien joukossa ja Lapualaisoopperan kulisseissa, mutta vasta kun hän uskaltaa noudattaa Ida-mumman esimerkkiä, tulee hänestäkin oman elämänsä sankaritar.

Tekijä ilmestyy 12.4.2022.