Hyppää pääsisältöön
Amusa Toimitus / 14.01.2024

Emma Teatterin komedia vie kesällä Kultarantaan

Turun Kaupunginteatterin ja Emma Teatterin uusi kesäkomedia tutustuttaa maamme ykköspuolisoihin. Millaisia persoonia presidenttien rinnalta löytyy ja mitä ohjeita he antavat tuoreimmalle tulokkaalle? Tämä selviää 30.5. alkaen.

Kuvassa on Kultarannan päärakennuksen yläosan torni harmaasta kivestä.  Siinä liehuu Suomen virallinen lippu. Kuva on kesäkuva ja vieressä oikealla korkeita tuijia. Vasemmalla matalampia lehtipuiden latvoja.

Kultaranta. Kuva: www.presidentti.fi

 

Kaiken takana on… puoliso! Ja kenen muun elämänkumppani saisi yhtä paljon painoarvoa kansan silmissä, kuin presidentin? Silti historiankirjat eivät kerro heistä läheskään kaikkea kiinnostavaa. Ja millainen onkaan tämä vapaaehtoinen kokopäivätyö, johon ei haeta, jolla ei ole virallista tehtäväkuvausta ja johon ei voi kouluttautua. Millaisiin yllättäviin tilanteisiin puolison työ voi viedä?

Kultaranta - komedia presidenttien puolisoista on itsenäinen jatko-osa vuonna 2005 nähdylle esitykselle Kultaranta – komedia tasavallan presidenteistä kautta aikojen. Kesäkomedian ovat kirjoittaneet Satu Rasila ja Jaakko Saariluoma, joista jälkimmäinen myös ohjaa esityksen. Puolisoiden rooleihin heittäytyvät Miia Lindström, Kaisa Leppänen, Miska Kaukonen ja Tom Petäjä.

“Komediaan tiivistyy valtava määrä triviaalitietoa ja näyttelijät pääsevät luomaan todella herkullisia hahmoja." luonnehtii näytelmäkirjailija Satu Rasilainen tulevaa kesäteatteriesitystä.

Esitykset nähdään Naantalin Emma Teatterissa 30.5.-17.8.2024.