Hyppää pääsisältöön
Amusa Toimitus / 27.05.2020

Emma Teatterin kesäteatteriperinne ei katkea – Helpon eron ensi-ilta 2.7.

"Ei kesäteatteristakaan niin vaan eroon päästä", kajauttaa Helppo ero -kesäkomedian päähenkilö Mika Laakso, jolla on erityisiä haasteita ihan kaikista asioista eroon pääsemisessä. Kailon saaressa tunnelma on parhaillaan innokas ja odottava. Perinteikäs kesäteatterikausi Naantalin Emma Teatterissa nimittäin käynnistyy 2.7. loppukesän ajaksi.

Kuvassa on Mika Laakso työntämässä kottikärryjä, joissa on tavaroita ja korkea kasvi. Tausta on sininen.

Mika Laakso. Kuva: Emma Teatteri

 

Emma Teatterin ja Turun Kaupunginteatterin yhteisen Helppo ero -komedian ensi-ilta siirtyy toukokuun lopusta ja sen ensiesitys on 2. heinäkuuta. Satu Rasilan kirjoittaman ja Mikko Koukin ohjaaman komedian esityskausi myös jatkuu tavallista pidemmälle elokuussa. Opetus- ja kulttuuriministeriön ja Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen antamat ohjeet ja määräykset yleisön ja henkilökunnan turvallisuuden takaamiseksi rajaavat ulkoilmateatterin katsojamäärää ja aiheuttavat muutoksia alueeseen, palveluihin ja yleisönohjaukseen.

"Olemme erittäin iloisia siitä, että saamme yleisön kovasti odottaman kesäteatterikauden sittenkin käyntiin eikä pitkä perinne katkea. Uskon, että ihmisillä on tarve kokea elämyksiä pitkän ja rajoituksia täynnä olevan kevään jälkeen. Kailon saaressa sekä Muumimaailman että Emma Teatterin elämykset ovat tähän tarkoitukseen erinomaiset”, kertoo Muumimaailman toimitusjohtaja Tomi Lohikoski.

Pienempi katsojamäärä mahdollistaa turvavälien pitämisen

Emma Teatterin katsomoa ympäröiviä yleisötiloja laajennetaan ja väljyyden lisäämisen lisäksi myös yleisön ohjausta tiloissa tehostetaan. 850-paikkainen katsomo täytetään heinäkuun näytöksissä noin 300 katsojalla ja paikkalipuista luovutaan.

”Me teatterintekijät odotamme jo käsidesin kyllästämät sormet syyhyten, että pääsemme naurattamaan katsojia tämän vuoden komediallamme. Helppo ero kertoo tavarasta ja asioista irti päästämisen vaikeudesta hauskoin ja samaistuttavin huomioin. Kesäkomedia on loistavaa nauruterapiaa etenkin näin erikoisen kevään jälkeen”, kertoo esityksen ohjaava Turun Kaupunginteatterin taiteellinen johtaja Mikko Kouki.

Emma Teatterin väki toivottaa yleisön lämpimästi tervetulleeksi ja toivoo, että katsojat tutustuvat etukäteen teatterin verkkosivuilta löytyvään ohjeistukseen.

Helppo ero -kesäkomedian ensi-ilta 2.7.2020 Emma Teatterissa, Kailon saaressa Naantalissa. Turun Kaupunginteatterin ja Emma Teatterin yhteistuotanto.