Hyppää pääsisältöön
Amusa Toimitus / 24.07.2021

Elokuva huonosti käyttäytyvästä Sihja-keijusta ensi-iltaan elokuussa - sai Nordic Star -palkinnon

Marja Pyykön ohjaaman elokuvan Sihja – kapinaa ilmassa nimiosan esIttäjä Elina Patrakka sai roolistaan Nordic Star -palkinnon Ruotsin BUFF-elokuvafestivaalilla. Sihja – kapinaa ilmassa on Tuffi Films tuotantoyhtiön ensimmäinen lastenelokuva, ja sen alkuperäiskäsikirjoituksen takana ovat Kirsikka Saari  ja Jenni Toivoniemi.

Elokuva kuvattiin Tampereella ja Pirkanmaalla. Lapsipääosissa seikkailevat Justus Hentula ja Elina Patrakka ja muissa rooleissa ovat Pirjo Lonka, Eero Ritala, Elmer Bäck ja Elena Leeve.

 

Kuvassa on keskellä Elina Patrakka kasteluletku kädessään seisomassa kasvihuoneessa auringonkukkatarhassa.

Sihja (Elina Patrakka). Kuva: Vilja Harala/Tuffi Films

 

Elokuvan nimiroolin esittävä Elina Patrakka sai Nordic Star -palkinnon Malmössä kansainvälisellä lasten ja nuorten BUFF-elokuvafestivaalilla maaliskuussa tänä vuonna. Palkinnolla halutaan antaa huomioita nuorten näyttelijöiden suorituksile. BUFF -elokuvafestivaali on yksi tärkeimmistä lasten- ja nuortenelokuvien esityspaikoista Pohjoismaissa.

 

 

Synopsis
Alfred (Justus Hentula) on yksinäinen kaupunkilaispoika, joka rakastaa perhosia. Kesäloman jälkeen kaupungissa Alfred löytää auton takakontista keijun, joka on takkutukkainen, suttuinen ja Alfredin mielestä ihana. Hän on Sihja Pönttöhiitinen (Elina Patrakka). Sihja on huonosti käyttäytyvä, mutta valloittava keiju, jonka kanssa Alfred uskaltautuu lentämään. Alfredin vanhemmat Riia (Elena Leeve) ja Eerik (Elmer Bäck) ihmettelevät tytön tapoja, mutta iloitsevat, että pojalla on kerrankin ystävä.

Isä-Eerik on töissä Lisbeth Lukinmaan (Pirjo Lonka) johtamalla lannoitetehtaalla, jolla on mennyt huonosti. Perheen naapuri Perttu Nikkinen (Eero Ritala) kehittää uutta Mirakulaus-lannoitetta, joka näivettää rikkaruohot. Siitä toivotaan tehtaan pelastusta.

Sihja ja Alfred tempautuvat seikkailuun selvittäessään, miksi kaupungin kaduilta alkaa löytyä kuolleita lintuja. Kekseliäällä toiminnalla ja keijuvoimien siivittäminä lapset onnistuvat estämään ympäristökatastrofin.

Elokuvan tuottajina toimivat Venla Hellstedt ja Elli Toivoniemi Tuffi Films Oy:stä ja yhteistuottajina Annemiek van der Hell Windmill Filmistä,  Kristine Knudsen Den Siste Skillingestä, Janne Hjeltnes Storyline Studiosista ja Dennis Kleyn Planet X Studiosista.

Elokuvan rahoittajina ovat Suomen elokuvasäätiö, Eurimages, Yle, The Norwegian Film Institute, Nordisk Film & TV Fond, SF Studios, Netherlands Film Fund, Netherlands Film Production Incentive, Business Tampere, Film Tampere, Tampereen kaupunki, The Creative Europe Programme – MEDIA of the European Union, Mer Film, Dutch Features Global Entertainment, Kirkon mediasäätiö ja Avek. Elokuvan levittää Suomessa SF Studios.

Sihja – kapinaa ilmassa saa ensi-iltansa elokuvateattereissa 20.8.2021.