Hyppää pääsisältöön
Amusa Toimitus / 12.11.2023

Elina Pohjola jatkaa musiikkinsa julkaisua uudella singlellä Mitä jos mä en sua tahdokaan jakaa

Elina Pohjola jatkaa musiikkinsa julkaisua kolmannella singlellään Mitä jos mä en sua tahdokaan jakaa. Hän käsittelee lauluissaan asioita, joita on omassa elämässään kohdannut tai jotka ovat hänelle henkilökohtaisesti tärkeitä. Juuri julkaistu uutuussingle Mitä jos mä en sua tahdokaan jakaa kertoo omistamisen ja vapauden ristiriidasta. Single on kuultavissa suoratoistopalveluissa.

 

Kuvassa on Elina Pohjola puolivartalokuvassa ja pitkät, violetit hiukset tuuletettuneena ylöspäin. Kuva on osa levyn kannesta.

Osa levyn kannesta. Kuva: Elina Pohjola

 

Elina aloitti omien kappaleidensa julkaisun toukokuussa debyyttisinglellään Tuima, jonka hän kirjoitti tyttärelleen. Sitä seurasi Mä oon ihan ok, joka puolestaan kertoo selviytymisestä ja pärjäämisestä.

Uudesta singlestään Elina kertoo: “Kaikki rakkaustarinat ja suhteet pitävät sisällään erilaisia hetkiä, tunnelmia ja vaiheita. Tämä laulu syntyi ystäväpiirin kanssa käydyistä keskusteluista ja havainnoista. Se kertoo siitä hetkestä, jolloin toisen läsnäolo samassa huoneessa sähköistää kaiken, eikä näe mitään tai ketään muuta."

Elina on säveltänyt ja sanoittanut tämänkin kappaleen itse. Kappaleen on sovittanut ja tuottanut Markus Koskinen, joka tunnetaan muun muassa Samuli Edelmannin, Vesa-Matti Loirin, Hanna Pakarisen, Johanna Kurkelan sekä hänen oman yhtyeensä Teleksin kappleista.

Siviiliammatiltaan Elina toimii Ylellä kotimaisten elokuvien tilaajana ja Ylen elokuvatiimin vetäjänä, mitä ennen hän työskenteli elokuvatuottajana. Elina on tuottanut Jussi-palkitun Tytöt tytöt tytöt -elokuvan lisäksi muun muassa Eva Wahlströmistä kertovan dokumenttisarjan EVA, fiktioelokuvat Ollaan vapaita ja Puluboi ja Ponin leffa sekä dokumentitelokuvat Vedenneito, Isäni tähtien takaa ja Marzia, ystäväni.